Vágólapra másolva!
A német Bundesligában kiesés ellen küzdő Hertha magyar kapusa, Király Gábor iránt az utóbbi időben több angol sztárklub is érdeklődött, ám megbízható információnk szerint a legkitartóbb kérő a Celtic Glasgow, s nagy a valószínűsége az egykori szombathelyi kapus skóciai szerződésének. A 47-szeres magyar válogatott hálóőr egyébként szerdán felépült sérüléséből, és újra elkezdte az edzéseket Berlinben.

Igazán balszerencsésen kezdődött az év Király Gábor számára, hiszen alighogy felépült téli izomszakadásából, a két héttel ezelőtti hannoveri bajnokin - meglehetősen sajátos módon, gólöröm közben - a kispadon sérült meg, amikor is a találatot ünnepelve hirtelen mozdulattal felugrott, s részlegesen beszakadt a combizma.

- Miként éli meg, hogy kikerült a válogatottból, s jó magyar szokás szerint már a képességeit is megkérdőjelezték egyesek a honi futballberkekben?
- Őszintén mondom, nem foglalkozom ezzel, már csak azért sem, mert nem minden hír jut el hozzám otthonról. Amikor állandó helyem volt a válogatottban, akkor is hangsúlyoztam, minden sorozatnak vége szakad egyszer, nincs garancia arra, hogy évekig velem kezdődik a nemzeti tizenegy összeállítása. Ezt most is így érzem, sőt visszaigazolva érzem akkori szavaim igazát. Ráadásul sohasem ejtettem ki a számon, hogy magamat tartom a legjobb magyar kapusnak, és mindig is jeleztem, ezen a poszton remekül áll a magyar futball. Egyébként egyáltalán nem vagyok megsértődve az esetleges kritikák miatt, elvégre kétszáz Bundesliga-, negyven UEFA-kupa- és negyvenhét válogatott mérkőzéssel a hátam mögött azért feltehetően nem szükséges magyarázkodnom. A profi világban ugyanis semmit sem adnak ingyen, minden apró sikerért valóban kőkeményen meg kell dolgozni.

- Miként javul a legutóbbi sérülése?
- Éppen ma délelőtt voltam rehabilitációs vizsgálaton, minden rendben van, így délután már tréningezek is. Igaz, egyelőre csak különmunkát végzek, hétfőtől pedig újra bekapcsolódom a közös edzésekbe.

Közbevetésünkre, hogy megbízható értesülésünk szerint a skót Celtic mindent megtesz a megszerzéséért, Király Gábor egyelőre nem kívánt reagálni, ami viszont biztos: a hálóőr szerződése nyáron lejár a Herthánál, és hat év berlini szolgálat után nagyon valószínű, hogy elhagyja a klubot. A tavaly UEFA-kupa-döntőt játszott, a bajnokságban az örök vetélytárs Rangers előtt utcahosszal vezető s már szinte biztos aranyérmesnek tekinthető glasgow-i katolikus egyesületnél pedig Király a skót válogatott Robert Douglast és a svéd Magnus Hedmant (aki jelenleg az Anconában játszik kölcsönben) szoríthatja ki a posztjáról.

Bánki József