Vágólapra másolva!
Nem újdonság, hogy jelen pillanatban az egyik legfelkapottabb magyar csatár Kovács Péter, a norvég Tromsö válogatott játékosa, akit korábban a Sunderland is tesztelt. A center a legfrissebb hírek szerint újabb brit klubok érdeklődését keltette fel, így most már a Portsmouth, a Leicester, az Ipswich, a Cardiff, a West Bromwich, a Nottingham Forest és a Glasgow Rangers is figyelemmel kíséri pályafutását.

"Nem titok, mind a Portsmouth, mind a Leicester City figyeli Pétert. Utóbbi klub megfigyelői már ellátogattak a ciprusi válogatott tornára is, s tetszett, amit láttak, remélhetőleg érdeklődésük fennmarad a mostani edzőtáborozás után is" - nyilatkozta Gary Stephens, Kovács menedzsere a Nordlys napilapnak.

A norvég együttes a héten a dél-spanyolországi La Mangában edzőtáborozik, kedden az Elfsborg ellen lépett pályára, s a csereként pályára lépő Kovács is betalált - január óta először. Az [origo] érdeklődésére Gunnar Grindstein jr., a Nordlys La Mangában tartózkodó szakírója megerősítette, a Leicester kémei ott voltak a találkozón.

"Hallottam, hogy Les Ferdinand visszavonul a szezon végén, ezért a klub nagy és erős csatárt keres a helyére. Remélem, megfelelek majd Micky Adams menedzsernek " - nyilatkozta Kovács a Nettavisennek. A Tromsö legközelebb pénteken, a Valerenga ellen lép pályára.

Norvég sajtóértesülések szerint a magyar csatár megszerzéséért még az Ipswich és a Nottingham Forest is hajt, de Stephens a Nordlysnak elárulta, a Cardiff és a West Bromwich képviselőivel is tárgyalt már.

"Beszéltünk Péterrel, s megállapodtunk abban, marad a csapatnál. Egy éve még hátra van szerződéséből, de ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapunk, akkor számolnunk kell azzal a lehetőséggel, hogy már a nyáron elhagy bennünket" - nyilatkozta Per-Mathias Hogmo, a Tromsö edzője. A 25 éves támadót szerződése 2005-ig köti a klubhoz, átigazolása minimum 400 ezer fontjába kerülne új kenyéradójának.