Vágólapra másolva!
Szakadó esőben négyszer is bevette a vendég Győr kapuját az Újpest labdarúgócsapata az Arany Ászok Liga 17. fordulóból elhalasztott mérkőzésén, s összességében 4-1-re nyert a találkozót kilenc emberrel befejező ETO ellen.

Arany Ászok Liga, 17. forduló, elhalasztott mérkőzés
Újpest FC - Győri ETO FC 4-1 (3-0)
Szusza Ferenc-stadion, 2000 néző
vezette: Megyebíró
Újpest FC: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák - Erős K., Farkas (Rajczi 80.), Polonkai (Sándor 67.), Tóth N. (Bánka 72.) - Bükszegi, Feczesin
Győri ETO FC: Sebők Zs. - Böjte, Stark, Kartelo, Makra - Németh, Ja:kl, Vlajic (Regedei 37.) - Peric (Varga Z. 87.), Oross (Priskin a szünetben), Nagy T.
gól: Feczesin (10.), Tóth N. (17.), Farkas (36.), Sándor (92.), illetve Priskin (82.)
piros lap: Makra (26.), Nagy T. (84.)
sárga lap: Vanczák (18.), Szélesi (80.), illetve Makra (13., 26.), Nagy T. (69., 84.)

10. perc: Egy tetszetős újpesti támadás után a bal oldalon helyezkedő Tóth Norberthez került a labda. A középpályás élesen belőtt labdáját Farkas az ötösön belül lekezelte, majd kapura lőtte. Sebők ugyan bravúrral hárított, de a kipattanó az egyedül ácsorgó Feczesin elé került, aki egyből a kapu közepébe passzolt (1-0).

17. perc: Szélesi futott fel a jobb oldalon, majd néhány csellel a 16-oson belülre került, ahol Stark lerántotta őt. A megítélt büntetőt Tóth N. a rossz irányba mozduló Sebők mellett a kapu jobb oldalába rúgta (2-0).

26. perc: Az előrehúzódó Makra a 16-osra érve hosszan szöktette magát, majd megpróbálta eljátszani a szabálytalanságot. A játékvezető észrevette az esetet ,és sárga lappal "jutalmazta" a védő színészi játékát, aki így mehetett zuhanyozni, mert tíz perccel korábban már begyűjtött egy figyelmeztetést.

36. perc: Szöglettel felérő szabadrúgáshoz jutott az Újpest a bal oldalon. Farkas állt a labda mögé, beadásszerű lövése Kartelón irányt változtatva a hosszú felső sarokban kötött ki (3-0).

82. perc: Peric adott be a jobbösszekötő helyéről. Az ötös előterébe érkező labdát a csereként beállt Priskin kapásból a hosszú sarokba perdítette (3-1).

84. perc: Nagy T. sokadik szabálytalanságát követte el: ezúttal az előrehúzódó Szélesit lökte fel, így a játékvezető a második sárga után a piros lapot is felmutatta neki.

92. perc: Bükszegi futott el a jobb oldalon, Sándor elé passzolt, aki az elmozduló Sebők mellett a kapu jobb oldalába gurított (4-1).

A folyamatos esőzések miatt alaposan megromlott talaj a jóval technikásabb hazai játékosoknak kedvezett, az újpestiek az egész első félidőben jól és tetszetősen futballoztak. A vendégek nem tudtak mit kezdeni a házigazdák gyors, lapos passzos játékával.

A második játékrészben a hazaiak megpróbálták kiszolgálni a kis létszámban - de annál nagyobb lelkesedéssel - kilátogató közönségüket, de mivel a vendég együttes célja az volt, hogy ne szaladjon bele még nagyobb arányú vereségbe, komolyabb helyzet nem alakult ki Az Újpest jó játékkal, ötletes támadásokkal, szép gólokkal tarkított összecsapáson győzte le a Győrt.

Mégis elmaradt a mérkőzés Újpesten/sport/magyarfoci/20040306pontot.html?pIdx=3