Vágólapra másolva!
Néhány héttel ezelőtt még úgy volt, a rendőrség nem engedélyezi a kék-fehérek Újpest és Ferencváros elleni rangadóinak Hidegkuti-stadionban történő megrendezését, pénteken eldőlt: a lilák elleni derbire mégis a Hungária körúton kerül sor, míg a Fradi elleni mérkőzés helyszínéről később döntenek.

Korábban a rendőrség vezetői jelezték az MTK elöljáróinak, hogy bizonyos átépítéseket el kell végezniük a Hidegkuti-stadionban a biztonságos bejutás érdekében, különben nem vállalják az FTC és Újpest elleni rangadók biztosítását. Ám a kék-fehér klubnak erre egyszerűen nincs pénze, ezért sokáig úgy tűnt, máshol rendezik meg a biztonsági szempontból kiemelten kezelt derbiket.

Pénteken azonban kiderült, az Újpest ellen mégiscsak hazai környezetben játszhat az MTK. "Most már biztos, hogy az Újpest elleni április hetedikén rendezendő bajnokit a Hidegkuti-stadionban rendezzük meg, a rájátszásban sorra kerülő Ferencváros elleni meccsünk helyszínéről viszont később születik döntés" - közölte Fülöp Ferenc, a kékek klubigazgatója.

Korábban felmerült, az MTK vidéken - például Diósgyőrben, esetleg Dunaújvárosban - lépne pályára nagy riválisai ellen, ám ez a terv eleve hamvába holt, mivel a versenyszabályzat alapján ilyen esetekben nem lehet más városba elvinni a mérkőzés rendezését.

A jelenlegi stadionállapotok alapján pedig, legalábbis, ami a biztonságos megrendezést illeti, három aréna jöhetett szóba, az Újpest Megyeri úti, a Fradi Üllői úti pályája, valamint a Puskás Ferenc-stadion. Előbbi két helyszín kiesett, mivel az MTK nem szerette volna ekkora előnybe hozni ellenfelét, a Puskás Ferenc-stadionban viszont elvesznének a nézők, mivel az utóbbi években alaposan megcsappant a derbik látogatottsága is.

Bánki József