Vágólapra másolva!
Portugál sajtóértesülések szerint szívrendellenesség okozta Fehér Miklós, a Benfica, illetve a magyar válogatott labdarúgójának halálát, s a toxikológiai vizsgálatok során nem tapasztaltak olyan jelenséget a szakemberek, amely eltérne a normálistól. Az erről szóló jelentés már a guimaraesi bíróságon van, de megállapításait egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Jornal de Noticias ezzel együtt azt írja: olyan kór okozta a játékos halálát, amit korábban egyetlen vizsgálat során sem észleltek. A lap értesülése szerint "mérsékelt szívmegnagyobbodásról" van szó. A TSF nevű kereskedelmi rádió úgy tudja, hogy a kiegészítő vizsgálatok során semmi "váratlant" nem tapasztaltak az orvosok.

A 24 éves, 25-szörös válogatott játékos január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában esett össze a pályán, majd a kórházba szállítást követően meghalt.

A szakemberek eleinte szívinfarktusra gyanakodtak, de nem tudtak egyértelműen állást foglalni. A boncolást követően került sor a szövettani elemzésekre. Portugál törvényszéki orvosszakértők már február elején úgy vélték, hogy veleszületett szívrendellenesség állhat Fehér halálának hátterében.

Az illetékes minisztérium által kezdeményezett vizsgálat végére hamarosan pont kerül, hiszen - a Jornal de Noticias értesülése szerint - "előre nem látható balesetről van szó, így a Benfica orvosi csoportja nem is észlelhette a bajt".