Vágólapra másolva!
A csütörtöki őrület után pénteken már ki sem nyitottak a Puskás Ferenc-stadion jegypénztárai, igaz, az előző napi roham után ezúttal minimális érdeklődés volt tapasztalható létesítmény árusítóhelyein. Az aréna felső karéjába szóló 17 ezer tikettet jövő héten kezdik árusítani, az időpontot illetően azonban egyelőre ellentmondásos információk láttak napvilágot.

Fél 10-kor még mindössze öt szurkoló lézengett, de félórával később - a várható nyitás idejére - is mindössze 25-30 drukker gyűlt össze, s reménykedett. Jellemző az információáramlásra, hogy a pénztárnál semmi sem látható, egy külföldi akár azt is hihetné, óvóhely, s nem jegyáruda.

A fülkék azonban zárva maradtak, hírnök ugyan jött kerékpárral, megizzadva, hogy az Oktogon IBUSZ-irodájában van 6500 forintos tikett, ám a kígyózó sor miatt képtelenség bejutni oda. Csütörtökön a legdrágább, azaz a 8500 és 10 500 forintos jegyek fogytak el leghamarabb, délután négy órára a kevésbé jó helyekre szóló 6500 forintos jegyek is elkeltek.

A stadion biztonságosnak nyilvánított felső karéjába szóló jegyekre azonban még várni kell. Az RTL Klubnak nyilatkozva Gaál Sándor irodavezető azt mondta, megítélése szerint a jövő hét második felében, valószínűleg pénteken kezdik majd a további jegyeket árusítani. A szurkolók most persze megint nem tudják, mi a teendő: a sportnapilap ugyanis azt írta, a felső karéjba érvényes belépők a napokban készülnek el, azokat hétfőtől lehet majd megvenni. Ezzel szemben a stadion kapujában a biztonsági emberek szerdát emlegettek.

Ami biztos: a jövő héten, a szervezők még több mint 17 ezer belépőt bocsátanak ki. Akinek nem jut, de tömött a pénztárcája, az viszont bármikor megindulhat a Puskás-stadion felé, három Don Corleone-típusú jegyüzér ugyanis már felbukkant, s húszezer forintos egységáron árulja a brazil szambára szóló "meghívót".