Vágólapra másolva!
Hiába javította 769 percre Szűcs Lajos a pécsi Bodnár László 18 éves (732) góltalansági csúcsát az élvonalban, a 70. percben hatalmasat hibázott, így az MTK - a négy kiállítást hozó örökrangadón - 1-0-ra nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga 24. fordulójában. A zöld-fehérek előnye immár csak két pont a második helyen álló Debrecen előtt.

Arany Ászok Liga, 24. forduló, felsőház:
MTK Hungária - Ferencvárosi TC 1-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 4000 néző
vezette: Juhos
MTK: Végh - Zabos (Czvitkovics, 46.), Juhász, Janjic, Füzi - Jezdimirovic, Pisont (Wesley, 93.), Zavadszky, Rósa H. - Torghelle, Silva (Vati, 73.).
Ferencváros: Szűcs - Bognár, Botis, Vukmir - Kriston (Dragóner, 72.), Lipcsei, Somorjai (Rósa D., 36.), Kiss - Gera, Tököli, Leandro (Sasu, 75.).
gól: Pisont (70.)
kiállítva: Torghelle (91.), illetve Bognár (54.), Vukmir (84.), Botis (86.)
sárga lap: Torghelle (19.), Jezdimirovic (62.), Janjic (65.), illetve Kriston (27.), Dragóner (79.)

4. perc: Kriston jobbról rúgta középre a labdát, s az üresen érkező Gera 15 méteres lövését Végh bravúrral ütötte szögletre.

29. perc: Leandro a bal oldalon tört előre, majd 14 méterről lőtt, s a labda a keresztlécet érintve hagyta el a játékteret.

39. perc: szögletet követően Juhász próbálkozása után a bal oldalon Zavadszkyhoz pattant a labda, aki 15 méterről lőtt, s a keresztlécet találta el.

47. perc: Rósa Henrik passzolt Czvitkovicshoz, aki egy csel után 17 méterről elnyeste a labdát Szűcs mellett, a lövése a jobb kapufán csattant.

54. perc: Rósa Henrik a saját 16-osáról vágta előre a labdát, amivel Torghelle egyedül tört volna kapura, de Bognár lerántotta. Juhos ezért azonnal kiállította a ferencvárosi védőt.

64. perc: Czvitkovics tört be a 16-oson belülre, 11 méteres lövését Szűcs nagy bravúrral kiütötte, de a labda Silvához került, aki jobbról, éles szögből próbálkozott, ám a vendégek kapusa ismét szépen mentett.

70. perc: a bal oldalon cselezgető Silva gurított a középen érkező Pisonthoz, aki 18 méterről lőtt, s a labda a nagyot hibázó Szűcs kezéről vánszorgott a gólvonal mögé (1-0).

76. perc: Vukmir jobb oldali beadását Tököli balról, az ötösről fejelte kapura, Végh szépen mentett.

84. perc: a bal oldalon, az oldalvonal közelében Vukmir megütötte Torghellét, ezért piros lapot kapott.

86. perc: Rósa Henrik a bal oldalon tört volna kapura, de Botis szabálytalanul feltartóztatta - Juhos a harmadik ferencvárosi játékost is kiállította. Zavadszky 20 méteres szabadrúgása a keresztlécet érintve hagyta el a játékteret.

91. perc: a játékvezető megsértése miatt Torghelle is piros lapot kapott.

A csúszós talaj ellenére a két csapat az első perctől kezdve nagy iramban futballozott, de Gera korai helyzetét követően közel fél órát kellett várni az újabb lehetőségre. A félidő utolsó negyedórája is jó iramú csatát hozott, s gól ugyan nem esett, a ferencvárosi szurkolók mégis ünnepeltek, mert a 34. percben Szűcs Lajos megdöntötte az élvonal közel két évtizedes góltalansági csúcsát.

Szünet után az MTK játszott jobban, igaz, helyzetét megkönnyítette, hogy az 54. percben emberelőnybe került. A hazaiak sokáig csak helyzetekig jutottak, majd a 70. percben a góltalansági csúcstartó Szűcs Lajos óriási hibájából vezetéshez jutott az MTK. A hajrára kis híján elszabadultak az indulatok a Hidegkuti-stadionban. Az egyre idegesebb ferencvárosiak közül újabb két futballistát állított ki a játékvezető, nem sokkal a lefújás előtt pedig majdnem tömegverekedés tört ki.

A mérkőzés nagy részében jobban futballozott a kék-fehér gárda, s megérdemelten győzte le a tavaszi veretlenség mellett a végére türelmét is elveszítő listavezetőt.

(MTI)