Vágólapra másolva!
Kedden az MLSZ-ben eldőlt, hogy május 5-én a Puskás-stadionban rendezik meg a Magyar Kupa idei döntőjét. A döntés a két részt vevő együttes, a Ferencváros és a Budapest Honvéd elképzelésével is megegyezett.

Érdeklődésünkre Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára elmondta, hogy a pontos kezdési időpontról később határoznak.

"Mindenképpen jó döntés született, hiszen a patinás aréna a kupadöntő rangját is megadja. Biztonsági szempontból és az utazási költségek miatt is ideális a helyszín kiválasztása, reméljük, szépszámú szurkolótáborunk hozzásegíti csapatunkat a kupagyőzelemhez" - értékelt Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója.

Gál László, a kispestiek ügyvezetője a következőket nyilatkozta: "Eleve nem értettük a kupadöntő helyszínének pályáztatását, hiszen a Puskás-stadionnál ideálisabb helyszín nem szükséges, még akkor sem, ha netán nem telik meg az aréna. Gondoljunk bele, amíg Angliában állt a Wembley, senki sem gondolta, hogy mondjuk Liverpoolba vagy Manchesterbe kellene vinni a finálét. Ami pedig a május 5-i fellépést illeti, tudjuk, hogy a Fradi a döntő esélyese, ám nagyon szeretnénk meglepetést okozni."

Bánki József