Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek eredménytelensége miatt leváltották Kiprich Józsefet a román bajnokság másodosztályában szereplő Olimpia Szatmárnémeti vezetőedzői posztjáról, ám az egykori remek magyar válogatott csatár mégsem biztos, hogy távozik a klubtól. A vezetők ugyanis a továbbiakban technikai igazgatóként szeretnék alkalmazni Kiprichet, míg a szakmai irányítást az eddigi másodedző Mircea Bolba veszi át.

Amint azt már sejteni lehetett - hiszen az elmúlt hetek eredményei nem úgy alakultak, ahogy a vezetők elvárták -, változás történt a román bajnokság másodosztályában szereplő Olimpia Szatmárnémeti szakmai stábjának összetételében. Mircea Govor klubelnök a gól nélküli döntetlennel végződött szombati szászmedgyesi mérkőzés után kijelentette: meneszteni kívánja Kiprich József vezetőedzőt.

Vasárnap meg is történt a változás a szakmai stáb összetételében, az egykori magyar válogatott viszont nem távozik, hanem technikai igazgató lesz, míg a csapatot eddigi másodedzője, Mircea Bolba, valamint Knoblau László irányítja majd.

"Egyelőre ez a felállás, Kiprich továbbra is részt vesz a szakmai munkában, de a csapat összeállításában Bolbáék mondják ki a döntő szót" - mondta az Erdélyben megjelenő Krónikának Aurel Buzas, a szatmári klub alelnöke, aki szerint a továbbiakról a hét végén tárgyal majd Kiprichhel a vasárnap Bukarestben tartózkodó Govor.

Buzas úgy vélte: a feljutás az Olimpia szempontjából még egyáltalán nem lefutott, mivel a szatmáriaknak riválisaiknál könnyebb mérkőzései vannak a hátralévő hat fordulóban. A III. csoportban az Olimpia hátránya öt pont az éllovas Petrozsényi Jiullal és egy a Kolozsvári CFR-rel szemben.

A tavaszi idényben Kiprich irányításával a Szamos-partiak kilenc mérkőzésből ötöt megnyertek, háromszor döntetlent értek el, és egy vereséget szenvedtek. Kiprich a hét végéig dönti el, hogy elfogadja-e a szatmáriak által felajánlott tisztséget, mivel már korábban is voltak magyarországi megkeresésései élvonalbeli és NB I B-s csapatoktól, s többek között tavaly ősszel a győriek hívásának sem tudott ellenállni, amikor is az Olimpia első számú irányítója, Mircea Govor elegánsan elengedte őt. Más kérdés, hogy azt követően váratlanul "megfúrták" az egykori remek jobbszélsőt, így gyors búcsú lett a Rába-parti kapcsolat vége.

Bánki József