Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően s főleg a szünet után mutatott teljesítménynek köszönhetően a címvédő Ferencváros legyőzte a másodosztályban fölényesen listavezető Budapest Honvédot, ezzel huszadik alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.

65. Magyar Kupa, döntő:
Ferencváros - Budapest Honvéd 3-1 (1-0)
Puskás Ferenc-stadion, 4000 néző
vezette: Hanacsek
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Botis (Gyepes 88.), Leandro - Rósa D., Lipcsei, Kapic, Kiss Gy. (Szkukalek 41., Sowunmi 83.) - Gera, Tököli
Budapest Honvéd: Molnár - Bábik, Vámosi, Budovinszky, Takács - Dobos (Bonchis 38.), Vadócz, Horky, Vén (Hamar 56.) - Drobnjak (Borgulya 67.), Horváth P.
gól: Tököli (36.), Gera (68.), Sowunmi (86.) illetve Bábik (75.)
sárga lap: Botis (26.), Leandro (63.), Szűcs (92.) illetve Vámosi (59.), Borgulya (90.)

7. perc: egy visszagurított labdát Horky 22 méterről lőtt kicsivel a kapu mellé.

10. perc: Vén jobb oldali, élesen belőtt 35 méteres szabadrúgását követően a labda megpattant az 5-ösön, Szűcs nagy bravúrral hárított.

16. perc: Lipcsei váratlan, 22 méteres lövése nem sokkal a keresztléc fölött hagyta el a játékteret.

36. perc: Lipcsei erőszakosan labdát szerzett a félpályánál, középen megindult, majd remekül indította Tökölit, aki néhány lépés után 13 méterről biztosan lőtt a jobb alsó sarokba (1-0).

52. perc: a kispesti 16-os előtt Szkukalek harcosan labdát szerzett, Tökölivel kényszerítőzött, majd kapura tört, de 8 méterről a jól kimozduló Molnárba lőtt.

Bag megmutatta
Gólzáporos összecsapást hozott a 65. Magyar Kupa előmérkőzése, az alacsonyabb osztályú bajnokságban szereplő labdarúgócsapatok számára kiírt, korábban Szabad Föld Kupaként ismert, most a Kincses Kalendárium támogatását élvező versengés döntője. A győztes bagi együttes a megyei I., míg a tárnokiak a megyei II. osztályban szerepelnek.
Eredmény:
Bag - Tárnok 8-0 (4-0)


68. perc:

75. perc:

86. perc: Rósa bal oldali szabadrúgását követően Gera 6 méteres fejesét Molnár a kapufára tolta, a kipattanó labdát Sowunmi 3 méterről a hálóba kotorta (3-1).

A hivatalosan még meglévő osztálykülönbség egy pillanatig sem látszott, az élvonalba jutás küszöbén álló Honvéd jól szervezett játékkal okozott gondokat a címvédőnek. A legutóbbi három bajnokit elveszítő ferencvárosiak elsősorban Gerára építették támadásaikat, amelyek időnként veszélyesek voltak, de sokáig eredménytelenek. A szünet előtt egy egyéni hiba után némileg váratlanul a Debrecen elleni tavalyi fináléban 0-1 után két gólt szerző Tököli szép lövéssel juttatta vezetéshez Pintér Attila gárdáját.

MTI-fotó: Bruzák Noémi
Így ünnepeltek Lipcseiék

A második játékrész első felében a ferencvárosiak fölénybe kerültek, helyzeteket dolgoztak ki és hibáztak el. A kispestiek ekkor tompán és rengeteg hibával futballoztak, a szerencsének köszönhették, hogy nem kerültek nagyobb hátrányba. A félidő közepén a jól játszó Gera szép gólt fejelt, s úgy tűnt, ezzel el is dőlt a döntő sorsa.

A Honvéd azonban nem adta fel, negyedórával a lefújás előtt szépített, s ezután elszántan harcolt az egyenlítésért. A végén azonban újabb zöld-fehér gól következett, s Pintér Attila gárdája megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Pintér Attila (Ferencváros): "Örülök a győzelemnek. Gratulálok a fiúknak. Mindent elkövettek a sikerért, a kupa megtartásáért. Az egész mérkőzésen fegyelmezetten játszottak, így nem is maradt el a győzelem."

Gálhidi György (Budapest Honvéd): "Megérdemelten nyert a Ferencváros, de mi sem vallottunk szégyent. Mindent elmond a találkozóról, hogy csak a 88. percben dőlt el végérvényesen. Ezzel együtt úgy éreztem, hogy nincs elég hitünk a bravúrhoz. A döntőbe jutásra azért mindenképpen büszkék lehetünk."