Vágólapra másolva!
Ami már tél óta a levegőben lógott, a héten konkrétummá vált: nyártól az MTK fiókcsapatának számító Bodajk trénere, Lőrincz Emil veszi át Egervári Sándortól a kékek szakmai irányítását. Az egykori válogatott védő, aki közel 200 mérkőzésen szerepelt az MTK-ban, terveiről, szakmai elképzeléseiről és edzői hitvallásáról beszélt.

- Egy hónappal ezelőtt elmondta, a jelenlegi bodajki keretből három labdarúgó azonnal szerepelhetne az MTK-ban. Tartja még ezt a kijelentését? - kérdeztük Lőrincz Emiltől.
- Igen, tartom, neveket azonban egyelőre nem szeretnék mondani. Az élvonalban és a másodosztályban is tart még a bajnokság, egyetlen játékos fejét sem szeretném most megzavarni.

- Eddigi edzői közül ki tette önre a legmélyebb benyomást?
- Őszintén mondom, mindegyiktől tanultam valamit. Egyikük taktikailag, másikuk mentálisan, harmadikuk fizikálisan volt a felkészítés mestere. Nevet most sem mondanék, mert nem tudok rangsorolni.

- A szakmai stábot mikor alakítják ki véglegesen?
- Erről is korai lenne még beszélni. Ugyan már több név is szóba került, ezzel is szeretném megvárni a bajnokság végét.

- Mondana néhány szót elképzeléseiről?
- Semmi extrát nem követelek majd meg a játékosoktól, elsősorban ugyanis a munkában hiszek. A sok munkában. Mivel valószínűleg rengeteg fiatal játékos szerepel majd a csapatban, rengeteg edzést és egyéni képzést iktatunk a programba.

- Jóllehet a játékoskeret még nem alakult ki, célkitűzést már megfogalmazott?
- Igen. Mégpedig azt, hogy a fiatalok minél jobban megerősödjenek és rutint szerezzenek az NB I-ben. Nem vitás, húsz-huszonkét éves futballistáknak is sokat kell tanulniuk és fejlődniük ahhoz, hogy velem, vagy nélkülem, de két, három éven belül meghatározó futballista váljék belőlük.

- Zavarja majd, ha a keretben olyanok is szerepelnek, akikkel annak idején még együtt játszott?
- Egyáltalán nem, mivel a célunk, az MTK sikere, közös. A játékosok profik, akárcsak én, s bizonnyal tudomásul veszik, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk. Azon leszek, hogy minél eredményesebb időszakot éljünk meg együtt.

Bánki József