Vágólapra másolva!
A hét végén Szabics Imre szinte egymaga intézte el a Bayern Münchent, a Stuttgart magyar válogatott csatára két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Szabics elmondta, remek hét végét tudhat maga mögött, hiszen a győzelem mellett szülei is vele lehetnek, az utolsó fordulóban pedig akár még az ezüstérem is összejöhet. Márpedig a második hely - egyenesen a főtábláról indulva - Bajnokok Ligája-szereplést érne.

- A Bayern ellen nem nyomasztotta a bizonyítási kényszer, hiszen tavasszal lényegesen kevesebb lehetőséget kapott Felix Magath vezetőedzőtől?
- Nem nyomasztott, ám tudtam, nagyon fontos lenne gólt rúgnom. Ráadásul egyfolytában az agyamban motoszkált, hogy amikor Stuttgartba érkeztem, egy német újságíró azt mondta nekem, minimum tizenöt gólt lövök a szezonban. A szombati duplával aztán pontosan tizenötnél járok, amiből kilencet a Bundesligában, négyet a német kupában és kettőt a Bajnokok Ligájában szereztem. Örülök, hogy beváltottam a jóslatát, annak meg még inkább, hogy még esélyünk van a második hely megszerzésére, amivel a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülhetnénk.

- Mi dönthet az utolsó fordulóban?
- Elsősorban az, hogy minimum pontot kell szereznünk Leverkusenben, ami nem egyszerű dolog, a Bayernnek pedig legalább két góllal ki kellene kapnia Münchenben a Freiburgtól. Persze a legjobb lenne, ha sikerülne nyernünk Leverkusenben, és Ballackék is vereséget szenvednének. Esély van is erre, a múlt heti, Werder Brementől elszenvedett müncheni 1-3 után tőlünk is kikaptak, egyértelműen alig várják a bajnokság végét, míg a Freiburg nyugodtan futballozhat. Igaz, náluk meg az a gond, hogy se kiesni nem tudnak, se az UEFA-kupás helyekre odaérni, vagyis nem túl motiváltan és valószínűleg elég tartalékosan lépnek majd pályára.

- A Bayern játékosai miként viselték a szombati vereséget?
- Nem túl jól, én például Salihamidziccsel vesztem össze rendesen, ám milyen az élet, a meccs után ő jött oda hozzám mezcserére. Ráadásul engem jelöltek a meccs emberének, itt vannak a szüleim, még lehetünk másodikak is, így talán érthető, hogy remek hétvégém volt.

Bánki József