Vágólapra másolva!
Hétfőn a két klub, a liga és a rendőrség illetékeseinek részvételével pályabejárást tartottak a Hidegkuti-stadionban a csütörtöki MTK-Újpest mérkőzés előtt. A rendőrség képviselője úgy döntött, hogy biztonságtechnikai okokból a találkozót a Puskás Ferenc-stadionban rendezik, este fél tíztől.

A rendőrség a várhatóan nagy számú újpesti nézősereg miatt is döntött a Puskás-stadion mellett, mivel ott könnyebben felügyelhetik a szurkolókat, mint a szűk utcákkal körülvett Hidegkuti-stadionnál. Arról nem is beszélve, hogy az alig két villamosmegállónyira lévő Üllői úti-stadionban ugyanebben az időben rendezik az FTC-DVSC mérkőzést, márpedig a zöld és lila fanatikusok találkozása ugyancsak nem kívánatos eseménynek minősül. Egyébként korábban az MTK és az Újpest is kérte a pályaválasztói jog felcserélését, ám a liga akkor nem engedélyezte mindezt.

Az immáron végleges helyszínről Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója a következőket mondta: "Mi mindenképpen a Hidegkuti-stadionban szerettük volna megrendezni a mérkőzést, ám a rendőrség biztonsági okokból másként döntött, amit kénytelenek vagyunk tudomásul venni. A Puskás-stadionban szurkolóink a játékoskijáró melletti szektorokban, míg az újpestiek a túloldalon lévő lelátókon foglalhatnak helyet."

A helyszínváltozás azt is eredményezi, hogy az újpestiek a Hidegkuti-stadionban maximalizált háromezer belépő helyett hét- vagy akár tízezer jegyet is igényelhetnek, a Puskás-stadion bérleti díját pedig a liga magára vállalta.

Bánki József