Vágólapra másolva!
Kiss György, a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának elnöke szerint kedden vagy szerdán tárgyalják a Tököli Attila jogosulatlannak tartott szerepeltetése miatt benyújtott debreceni óvást.

"Kedd előtt biztosan nem történik előrelépés az ügyben. Egyébként az sem biztos, hogy a fegyelmi bizottság foglalkozik majd az esettel, mivel az óvás jellegétől függ, hogy a fellebbviteli vagy a fegyelmi bizottságnak kell-e állást foglalnia" - mondta Kiss.

A 30. fordulóban Siófokon a játékvezető a mérkőzés után kiállítottnak nyilvánította a válogatott ferencvárosi csatárt, mivel Tököli állítólag megsértette őt. A fegyelmi bizottság először három mérkőzésre eltiltotta a futballistát, a fővárosi klub azonban a játékos meghallgatását kérte az fb-től. Ez megtörtént kedden, s az MLL bizottsága ezután úgy döntött: új eljárást rendel el, s június 8-án hozza meg határozatát, egyben visszaadta a támadó játékjogát. Tököli ezek után pályára lépett, s gólt is szerzett csütörtökön este a debreceniek elleni 3-1-es győzelemmel zárult meccsen, s ezzel a IX. kerületi gárda lett a bajnok.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a sorrenden az óvásunk már aligha változtat, de nem is ez a célunk" - mondta Szima Gábor, a hajdúsági klub tulajdonosa, elnöke. A pályán kellett volna megnyernünk a mérkőzést és a bajnoki címet, ám ez sajnos nem sikerült. Az egyenlő feltételeket szeretnénk elérni."