Vágólapra másolva!
Korsós György öt év után váltott, és elhagyta a Sturm Graz együttesét. Az idén kis híján kieső, de korábban a Bajnokok Ligájában emlékezeteset alkotó grazi alakulat után a Rapid Wien lesz a 29-szeres válogatott új munkaadója.

- Mikor dőlt el, hogy távozik a Sturmtól? - kérdeztük Korsóst.
- Idén járt le a szerződésem, és az osztrákoknál az a szokás, hogy már egy évvel a kontraktus lejárta előtt szóba kerül a folytatás. Mivel az ősszel elég gyengén szerepeltünk és kiesőhelyen is álltunk, a váltás mellett döntöttem, mert olyan csapatban szerettem volna játszani, amely a nemzetközi kupában szerepelhet majd a következő idényben.

- Hogy került képbe a Rapid?
- December környékén kerestek meg a bécsiektől, a szóbeli megállapodás már akkor létrejött, majd az év elején elkészült a szerződés is. Nem akartam halogatni a döntést, ráadásul tetszett, hogy a Rapid vezetői komolyan érdeklődtek, és mivel ősszel az első helyen álltak a zöld-fehérek, ideálisnak tűnt az ajánlat.

- Hogyan vált el a Sturmtól?
- Nagyon szép öt évet töltöttem Grazban, szívesen játszottam volna továbbra is a csapatban, a vezetők meg is mozgattak minden követ januárban, hogy maradjak, de akkor már szavamat adtam a Rapidnak. Ettől függetlenül nagyon korrektül viselkedtek velem: általában nem szokták játszatni a távozókat, én viszont minden mérkőzésen pályára léptem, ha nem voltam eltiltva. Az évek folyamán csapatkapitány-helyettes lettem, szóval tényleg jól éreztem magam a Sturmnál.

- Milyenek a tapasztalatok az új klubnál?
- Csak pozitív benyomások értek eddig, beszéltem már az edzővel, Josef Hickersbergerrel és több játékossal is, van, akivel játszottam már együtt, azaz nem lesz gond a beilleszkedéssel.

- Februárban, a ciprusi tornára készülő válogatottban biztonsági tartalék volt, azóta viszont nem került be a keretbe. Mit gondol, miért mellőzik?
- Fogalmam sincs, Lothar Matthäusszal még nem beszéltem...

DB