Vágólapra másolva!

Bene győzelemmel debütált a strandon

A szlovénok megadták a módját a magyar strandfoci-válogatott elleni meccsnek. A 3x12 perces ljubljanai találkozót ugyanis a szlovén közszolgálati televízió (SloRTV) szerda este élőben közvetítette, amely felvezetése volt a Portugália-Hollandia Eb-selejtezőnek. A magyar együttes egyébként 8-1-es győzelmet aratott, így Bene Ferenc sikeresen debütált kapitányként a válogatott élén.

Magabiztos sikerrel debütált kapitányként Bene Ferenc, miután története első nemzetközi mérkőzését fölényesen 8-1-re nyerte a magyar strandlabdarúgó-válogatott Szlovénia fővárosában, Ljubljanában. A magyar együttes a 3x12 perces kimerítő homokfociban már az első harmadban komoly, ötgólos előnyre tett szert, majd a későbbiekben is uralta a játékot.

A történetei hűség kedvéért illik megjelölni a gólszerzők nevét: a találatokon Fekete Viktor (3), Kutasi Gábor (2), Zsámár László, Nagy Péter és Hunyady Szabolcs osztozott.

A lefújást követően Bene boldogan nyilatkozott: "Köszönöm a játékosok hozzáállását, amellyel sikerrel mutatkoztunk be a nemzetközi porondon. A nagy különbségű győzelem ellenére sem bízhatjuk el magunkat, hiszen nyakunkon az augusztusi, mallorcai Európa-bajnokság, márpedig Spanyolországban lényegesen nehezebb mérkőzések várnak ránk. Kezdésként remek volt a csapat és az eredmény is, ám a jó folytatás érdekében rengeteget kell még dolgoznunk."

Bánki József