Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgóliga szervezésében egy hónapon keresztül fociznak a legtehetségesebb fiatalokból álló regionális válogatottak Zánkán, a korosztályos kiválasztás jegyében. Az eseményeket neves szakemberek is megtisztelik jelenlétükkel, mint ahogy az MLSZ és a liga illetékesei is ellátogatnak Zánkára.

A megyei válogatók után immáron kialakultak a régiók válogatottjai, méghozzá négy korosztályban, az 1989, 1990, 1991 és 1992-es születésű futballisták részvételével. A Regionális Válogatottak Tornája a tehetségek kiválasztását hivatott elősegíteni, mégpedig neves szakemberek által. A gyerekek találkozhatnak például a portugáliai Eb-ről hétfőn hazatért Mezey Györggyel, aki az UEFA megbízásából elemezte a torna eseményeit. Zánkára látogat továbbá az egykori válogatott védő, az MLSZ jelenlegi utánpótlás-vezetője, Kereki Zoltán, a palesztin válogatott pályaedzőjeként tevékenykedő Viczkó Tamás, valamint a korábbi szövetségi kapitány Mészöly Kálmán is. Utóbbi játékvezetőként is bemutatkozik, az első két mérkőzést ő vezeti.

A meccsek mellett a táborban bemutató edzéseket és előadásokat is tartanak. A Balaton-parti összejövetelre az MLSZ és a Liga elöljárói is rendszeresen ellátogatnak, így például dr. Bozóky Imre, a szövetség elnöke, Puhl Sándor alelnök, Berzi Sándor főtitkár, dr. Szieben László ligaelnök és a tervek szerint Lothar Matthäus szövetségi kapitány is.

A magyar labdarúgás vezetői nagy reményeket fűznek a zánkai tábor eredményességéhez, mint ahogy az utánpótlás-csapatoknál is izgalommal várják a megmérettetést, így talán végre nem csak szóban, hanem a gyakorlatban is megmozdul valami a tehetségek kiválasztása terén.

Bánki József