Vágólapra másolva!
Az angol harmadosztályban, a Division Two-ban szereplő Bournemouth kinézett magának két magyar játékost: Sean O'Driscoll menedzser próbajátékra hívta a Tatabánya védőjét, Tímár Krisztiánt és az MTK-ban játszó U21-es válogatott csatárt, Disztl Dávidot.

Amióta Magyarország tagja az Európai Uniónak, egyre több angol csapat érdeklődik magyar játékosok iránt, hiszen futballistáink immáron munkavállalási engedély nélkül a szigetországba szerződhetnek. Az élvonalbeli Tottenham például Bodajkról már leigazolta a kapus Fülöp Mártont, míg a Herthától távozó Király Gábor és az előző világbajnokság két döntősének három gólt vágó Torghelle Sándor is közel van a megegyezéshez a Crystal Palace-szal.

A Bournemouth a Division Two-ban a kilencedik helyen végzett, s feljutási tervei miatt a nyáron meg akarja erősíteni a keretét. Lehet, épp két magyar játékossal, Sean O'Driscoll, a csapat menedzsere ugyanis próbajátékra invitálta a Tatabányán játszó 24 esztendős Timár Krisztiánt, valamint az egykori UEFA-kupa-döntős védő, Disztl László 19 éves fiát, az MTK Hungáriában futballozó Disztl Dávidot.

"A próbajáték semmibe nem kerül, ezért kockázat nélkül tesztelhetjük a két futballistát. Hamarosan játék közben is megtekintjük őket" - mondta Mike Corderoy, a csapat játékosmegfigyelője.

Timár és Disztl lehetőséget kaphat július 10-én a Weymouth, majd 14-én a Hamworthy Recreation elleni előkészületi mérkőzéseken, ám ehhez még az angol szövetségnek is hozzá kell járulnia - értesült az [origo] angliai forrásokból.