Vágólapra másolva!
A bajnokság gólkirályát hívta a Ferencváros, a Vasas, a Honvéd, járt próbajátékon Dél-Koreában, ám végül Tóth Mihály úgy döntött, marad Sopronban. A 30 éves csatár két évre írt alá a bordó-szürkékhez, ám néhány napig még él számára a remény, hogy komoly külföldi ajánlat esetén ingyen szerződhet nyugat-európai profi csapathoz.

- A sok lehetőség ellenére miért döntött a Sopron mellett?
- A szurkolók szeretete, a biztos gazdasági háttér, a jó szakmai munka. Akadt több ajánlatom, ám végül mindent összegezve úgy érzem, a lehető legjobb döntést hoztam.

- Ajánlatai közül melyik volt a legkomolyabb?
- Tulajdonképpen mindet annak tekintettem, viszont különböző okokból egyiket sem fogadhattam el. A Ferencvárosnál három hete tárgyaltam Furulyás János elnökkel, ám azóta egyetlen kollégája sem keresett az Üllői útról. Ráadásul a klub anyagi helyzetét sem tartottam túlzottan stabilnak. A Vasasnál is olyan jelek mutatkoztak, hogy nem lehetett biztos előrelépésnek tekinteni az odaigazolásomat, míg a Honvédnál köztudottan szűkösek a lehetőségek.

Változó tulajdonosi struktúra

Kisebb változás történt a Matáv FC Sopron tulajdonosi struktúrájában, az ügyvezető Gőbl Gábor ugyanis öt százalék tulajdonrészt vásárolt. A Matáv SC 50, az önkormányzat pedig 25 százalékos tulajdonos, Antók Zoltán része pedig 20 százalék. A válogatott középpályással, Pintér Zoltánnal is sikerült megegyezni, ő egy évre írt alá. Új játékosként a kapus Molnár Levente érkezett a Budapest Honvédtől. Tóth Mihály szerződtetésével kapcsolatban Gőbl még elmondta, hogy egy görög klub élénken érdeklődik a gólkirály iránt. Amennyiben az egyesület szakmailag és anyagilag is kedvező ajánlatot tesz, a Sopron nem gördít akadályt a játékos távozása elé.
(MTI)

- Külföldi megkeresései is akadtak?


- Nagyon csalódott lenne, ha mégsem jönne össze ez a szerződés?
- Ha egy hónap alatt nem sikerült kiszerződnöm, akkor erre egyre kevesebb az esély. Vagyis belenyugszom abba, hogy továbbra is idehaza futballozom.

- A jelenlegi Sopronnal ismét lát esélyt, hogy az első hatba kerüljenek?
- Igen, van erre sanszunk, viszont három-négy minőségi futballistát kellene még igazolnunk. Huszti, Lambulic, továbbá a két kapus, Milinte és Hajdu távozásával mindenképpen gyengült a keretünk, ezért csatárra, védőre és középpályásra egyaránt szükségünk lesz az őszi idényre. Úgy érzem, a következő szezonban mi leszünk a bajnokság sötét lovai.

Bánki József