Vágólapra másolva!
Szerda este Király Gábor játékát a Crusaders elleni edzőmérkőzésen élesben is megtekinthette a Crystal Palace trénere, Iain Dowie, aki az eddigi négy igazoláson kívül még további hármat tervez az augusztusban kezdődő idény kezdetéig. Nem kizárt, hogy ezek közül ketten magyar játékosok lesznek, ám egyelőre még sem a magyar válogatott kapuvédője, sem az MTK csatára, Torghelle Sándor nem írta alá szerződését a Premiership újoncához.

Király Gábor viszont annyival jobb helyzetben van Torghellénél, hogy ő már bemutatkozhatott a csapatban, mégpedig Észak-Írországban a Crusaders elleni edzőmérkőzésen, amelyen kezdőként lépett pályára. Rajta kívül most debütált a másik kapus, az argentin Julian Speroni is, aki a második félidőben kapott lehetőséget.

Szintén most lépett pályára először a védő Emmerson Boyce, aki egyből gólpasszt is adott, Tommy Black pedig kétszer is eredményes volt, így végül 2-0-ra nyertek a dél-londoniak. Az első félidőben a Király - Boyce, Togwell, Powell, Leigertwood, Berry, Soares, Watson, Borrowdale, Williams, Black, a másodikban pedig a Speroni, Boyce (Butterfield. 60.), Hudson, Togwell (Popovic, 70.), Borrowdale (Granville, 70.), Berry (Routledge, 60.), Riihilahti, Derry, Watson (Leigertwood, 75.), Williams (Johnson, 70.), Freedman csapattal állt ki az együttes.

A Crystal Palace közkedvelt szakvezetője, Iain Dowie kijelentette, hogy még közel sem tartja befejezettnek a keret megerősítését, hiszen még három új játékost kíván szerződtetni az augusztusi idénykezdetig. Az egyikőjük egy kapus lesz, minden bizonnyal Király Gábor, akinek szerződése kapcsán még pár apróságban meg kell egyeznie az egyesülettel. De ha valami csoda folytán mégsem őt igazolná le az együttes, akkor - klubhoz közeli információink szerint - a Sunderland második számú kapusa, Thomas Myhre léphet be a "Kristálypalotába". Utóbb említett kapuvédő egyébként a közelmúltban már három hónapot kölcsönben a Crystal Palace-nál töltött, az anyagi gondokkal küszködő Sunderland viszont nem ragaszkodik annyira hozzá.

Dowie mester leszögezte, hogy a félmillió fontért szerződtetett 25 éves argentin Speroni volt az első számú célpontja, a Dundee játékosát mindenképpen meg akarta szerezni. A skót együttesben remekül szerepelt hálóőr azt reméli, hogy a Premiershipben jobban szem előtt lesz majd, s eltökélt célja, hogy argentin válogatott legyen, azaz nem lesz könnyű Király Gábor számára a csapatba kerülés...