Vágólapra másolva!
Garami József, az MTK vezetőedzője és Mészöly Géza, az Újpest szakvezetője is erősen számított ősszel Ferenczi István játékára, ám a válogatott labdarúgó végül a Vasast választotta.

- Tudja, hogy Garami József és Mészöly Géza egyaránt nagyon számított a szerződtetésére?- kérdeztük Ferenczit.
- Tudom persze, hiszen Garami Józseffel csütörtökön reggel találkoztam, míg Mészöly Géza szerdán még a Tüzér utcai felmérésen is jelezte, mennyire számít rám. Hálás szívvel gondolok vissza az újpestiekre, mert nagy szeretettel fogadtak, nagyszerű edzéseken vehettem részt, ráadásul vonzó volt, hogy a csapat az UEFA-kupában indulhat. Az MTK mellett pedig az ott eltöltött négy év s Garami mester személye szólt.

Sallói István, az Újpest ügyvezetője:
"A szóbeli egyezségünk után Ferenczi menedzsere jobb ajánlattal állt elő a Vasas részéről, mi azonban nem kívántunk egy árversenybe beszállni. A csatár nélkül is rendezni tudjuk sorainkat a következő félévre, s mivel Kovács Zoltán megerősítette, hogy télen mindenképpen szeretne visszatérni Újpestre, ezért nem okozhat problémát Ferenczi nélkülözése."
(ujpestfc.hu)



- Akkor tehát miért a Fáy utcába szerződött?
- A Vasasnál hajlandóak voltak belevenni a szerződésembe olyan pontokat, amelyek a jövőmet érintik. Ilyen például, ha külföldről kapok ajánlatot.

- Mikor kapcsolódik be az angyalföldiek felkészülésébe?
- Már csütörtökön délután. Ezzel számomra is vége a bizonytalanságnak, a lelkiismeretem tiszta, egyáltalán nem rajtam múlt, hogy nem az Újpestben, netán az MTK-ban, hanem a Vasasban kötöttem ki.

Bánki József