Vágólapra másolva!
Augusztus másodikán Kuti István, a Balaton FC-t Siófokról - Pápán keresztül - Diósgyőrbe költöztető tulajdonos eladja sportvállalkozását Varga Zsoltnak. A tranzakció híre szombaton vált ismertté, jóllehet már napok óta rebesgették Miskolcon. Varga érkezésével új edzője lesz a csapatnak, Kiprich József váltja Détári Lajost. Illetve, ez a megfogalmazás talán nem is pontos, ugyanis két különböző kft.-ről, két különböző csapatról van szó, habár a közönség mindkettőt DVTK néven ismeri.

Varga pénteken állapodott meg Kutival arról, hogy július 23-tól, vagyis a megállapodás pillanatától fogva új tulajdonosként már ő jogosult kijelölni a csapatnál a szakmai stábot. Ki is jelölte, méghozzá Kiprich József vezetőedző és az őt segítő Vincze István személyében.

Igen ám, de szombaton Abaújszántón játszott edzőmeccset a DVTK - jelenti a Borsod Online -, és oda Détári vezetésével utazott el a csapat. A találkozón azonban ott volt Varga is, aki a meccs után be akart menni az öltözőbe, de Détári ezt nem engedte. Varga helyzetmegítélése szerint az egykori világválogatott futballistának ehhez joga volt, mert ez a DVTK 1910 Kft. játékoskerete... Varga pedig Kutitól a Balaton-DVTK Kft.-t vásárolta - azaz augusztus másodikán vásárolja - meg.