Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa selejtezőjére készülő csapatok közül az Újpest győzött Fehérváron, a Kispest viszont hazai pályán kikapott a Debrecentől az Arany Ászok Liga nyitófordulójában. A Nyíregyháza és a Békéscsaba nem bírt egymással, az újoncok gólgazdag csatáját a Kaposvár nyerte a Vasas ellen, a Zalaegerszeg egy góllal volt jobb a Pécsnél, a Pápa kettővel a Diósgyőrnél, míg a legfölényesebb győzelemet az MTK aratta a Sopron felett. A meccsekkel együtt a nézőtéri balhék is elkezdődtek: Fehérváron három embert és két kutyát megkéseltek, Kispesten a válogatott menedzsere került veszélybe.

Arany Ászok Liga, 1. forduló:
Nyíregyháza - Előre FC Békéscsaba 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 4000 néző
vezette: Fábián
Nyíregyháza: Németh - Tóth Sz. (Kozma 78.), Szatke, Ambrusz, Pintér - Turóczi (Ignácz Z. 34.), Hegedűs, Némedi, Bánka (Illés 59.) - Rob, Popan
Békéscsaba: Simunic - Vilotic, Grujic, Udvari - Paróczai (Lázok 74.), Simon (Kulacsik 84.), Funk, Ursz (Tóth Gy. 78.) - Balog, Miculescu, Vasiljevic
gól: Rob (46.), illetve Miculescu (32., 11-esből)
sárga lap: Ambrusz (39.), Tóth Sz. (66.), illetve Funk (23.), Vasiljevic (30.), Ursz (62.)

31-32. perc: Ursz remek indításával Vasiljevic ugrott ki a bal szélen, Tóth a 16-oson belül hátulról felvágta: a jogos büntetőt Miculescu magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba (0-1).

46. perc: Rob iramodott meg a vendégtérfél közepén, átemelte a labdát Viloticon, majd 12 m-ről a jobb alsó sarokba bombázott (1-1).

76. perc: a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki Lázok: remek labdával szöktetette őt Vasiljevic, majd egy testcsellel elfektette a kapujából kifutó Némethet, de 20 m-ről az üres kapu helyett a bal kapufát találta el.

A nem túl izgalmas első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, ám igazi gólhelyzetet nem tudtak teremteni. A leginkább a védekezéssel foglalkozó vendégek egy villámgyors kontraakció végén jutottak vezetéshez, majd a félidő hátralévő részében csupán az előnyüket igyekeztek tartani.

Fél perc sem telt el a második félidőből, amikor egyenlítettek a hazaiak. Ezután egyre bátrabban játszottak, és a helyzetek alapján közelebb is álltak a győzelemhez.