Vágólapra másolva!
A ligában csütörtökön mégsem határoztak Horváth Péter átigazolási ügyében, mivel a Honvéd képviseletében senki sem jelent meg az ülésen, így két héttel elhalasztották a döntést. A Honvédból a Vasashoz tartó 34 éves csatár ezáltal továbbra is tétlenségre van kárhoztatva, jóllehet Angyalföldön szívesen látnák a gólerős futballistát.

Horváth Péter esete a magyar labdarúgásban jól ismert forgatókönyv játszódott le, a játékos nem kapta meg a kialkudott pénzét, aminek következtében bejelentette távozását a Honvédnál. Horváth a liga újabb halasztását követően szűkszavúan csak ennyit mondott: "Nagyon hiányzik a futball, minél előbb játszani szeretnék."

Hogy aztán erre a Honvédnál vagy a Vasasnál lesz lehetősége, arra - önhibáján kívül - két hetet várnia kell a csatárnak, mindenesetre Angyalföldön és Kispesten sem mondtak még le a futballistáról.

A Vasasnál nem vészes a csatárhiány, elvégre Ferenczi mellett Da Silva és Bardi is bevethető, ettől függetlenül a piros-kékek szakmai vezetése 34 éve ellenére sokra tartják Horváth képességeit. A Fáy utcában felmerült Szanyó Károly megszerzése is, és az Újpest egykori irányítója, aki legutóbb a svájci Neuchatel Xamax együttesében szerepelt, közel áll a Vasassal való megállapodáshoz, a tranzakciót pedig megkönnyíti, hogy a technikás futballista szabadon igazolható.

Bánki József