Vágólapra másolva!
Jóllehet a Servette elleni UEFA-kupa selejtező első mérkőzésének 40. percéig az Újpest sehogy sem találta a ritmust, a lilák végül örömfocival örvendeztették meg híveiket, és a 3-1-es győzelemmel immáron Mészöly Géza csapata az esélyes a továbbjutásra. Nehéz, de nem reménytelen a Honvéd helyzete sem az Amica Wronki otthonában elszenvedett 1-0-s vereség után.

Vlaszák Géza, az újpestiek kapusa szerint csapatának most már kötelező továbbjutnia. "Bátortalanul kezdtünk, keveset volt nálunk a labda, a svájciak viszont rutinos futballistáik révén higgadtan passzolgattak. Szerencsére Polonkai gólja után megváltozott a forgatókönyv, ezután remekül játszottunk" - mondta Vlaszák.

"Szünet után egyértelműen a Servette fölé nőttünk, játékban és erőnlétben is. Változik a világ, hiszen a múltban éppen fizikálisan voltak lemaradva a magyar csapatok. Nem véletlenül mondta a meccs végén a svájciak edzője, hogy a nagy melegben a végére nagyon elfáradtak, mi viszont az utolsó pillanatig képesek voltunk támadni. Ez ügyben pedig le a kalappal edzőink előtt, hiszen a kétgólos előny birtokában is újabb gólokra törekedtek, amit a két csatár, Fecezsin és Bükszegi becserélése is jelzett. Sokat köszönhetünk szurkolóinknak is, mivel a nehezebb időszakban is lelkesen buzdítottak bennünket. Jó lett volna még egy gólt szerezni, de a kétgólos előny is biztató, ezért azt mondom, most már tovább kell jutnunk, viszont semmiképpen sem szabad elbizakodottan pályára lépnünk Svájcban. Ígérem, nem is tesszük ezt, elvégre azért a Servette soraiban több dörzsölt futballista található, igaz, a Puskás-stadionban bebizonyítottuk, hogy a mai Újpesttel mindenkinek számolnia kell.

Az Amica Wronki otthonában 1-0-s hátrányt összeszedő Budapest Honvéd edzője, Gálhidi György szerint csapata a látottak alapján jó eredményt ért el Lengyelországban, a visszavágón azonban sokkal jobb játékra lesz szükség a továbbjutáshoz.

"Sajnos nem sikerült gólt szereznünk, így veszélyes eredmény a 0-1, a látottak alapján mégis azt mondom, megúsztuk minimális vereséggel az első meccset" - kezdte a szakvezető. "Összességében tehát jó eredménynek tekinthetjük ezt, a játékunk azonban elmaradt a várakozástól. Mindezt játékosaink rutintalanságának tudom be, ami nemzetközi szinten komoly hátrány. Wronkiban nálunk csak Silhavy, Vadócz, Budovinszky, de legfőképpen Vén Gábor nyújtott jó teljesítményt. A visszavágón kizárólag gyorsabb és kezdeményezőbb játékkal lehet esélyünk a továbbjutásra. Persze, az is fontos, hogy ne kapjunk gólt, mivel ennek a lengyel csapatnak nehéz lenne három, de még két gólt is lőnünk. A lényeg, hogy maradt sanszunk a visszavágóra, és én azt sem bánnám, ha hosszabbításra kerülne sor a második mérkőzésen, csak mi lépjünk tovább a következő fordulóba. Nem tagadom, ezt bravúrnak tartanám, az azonban biztos, hogy az utolsó pillanatig harcolunk majd, és természetesen újra számítunk a Honvéd-szurkolók támogatására. Nem tudjuk ugyanis eléggé megköszönni drukkereinknek, hogy ilyen hosszú utat is vállaltak a csapatért, s bizony rengeteget jelentett a fiúknak a jelenlétük és a biztatásuk. Már csak miattuk is nagyon kell hajtanunk a visszavágón."

Drobnjak ugyan sérülése miatt nem léphetett pályára Wronkiban, ám elképzelhető, hogy a visszavágóra felépül a támadó. A második mérkőzésre két hét múlva kerül sor, valószínűleg ismét az Üllői úton, hiszen a Bozsik-stadion nem alkalmas UEFA-kupa mérkőzés megrendezésére.

Bánki József