Vágólapra másolva!
Továbbra is veretlen az Újpest a labdarúgó Arany Ászok Ligában, miután az 5. forduló vasárnapi mérkőzésén 2-1-re nyert az újonc Vasas otthonában.

Arany Ászok Liga, 5. forduló:
Vasas - Újpest 1-2 (0-1)
Illovszky-stadion, 3500 néző
vezette: Megyebíró
Vasas: Posza - Kollár, Györi, Plókai, Tóth A. - Rósa H., Kovrig, Gaál L., Nagy L. - Ferenczi (Bardi, 58.), Szanyó (Da Silva, 58.)
Újpest: Vlaszák - Grósz, Tamási, Juhár, Gaál M. - Simek, (Kőhalmi, 81.) Erős, Farkas B. (Polonkai, 87.), Tóth N. - Bükszegi (Feczesin, 63.) Rajczi
gól: Da Silva (76.), illetve Bükszegi (22.), Feczesin (65.)
sárga lap: Gaál L. (90.), illetve Gaál M. (33.), Erős (60.)

11. perc: Simek jobb oldali beadása után a középen érkező Rajczi 5 méterről a jobb kapufára fejelt.

22. perc: Farkas Balázs bal oldali szabadrúgása után a 16-oson belül tömörülő játékosok közül Bükszegi eszmélt a leghamarabb, és 8 méterről a kapu jobb alsó sarkába fejelt (0-1).

65. perc: Rajczi kényszerítőzött az alig két perccel ezelőtt beállt Feczesinnel, aki lerázta magáról őrzőjét, majd 15 méterről a kapu bal alsó sarkába helyezett (0-2).

76. perc: Gaál szerzett labdát az újpesti térfél közepén, majd jobb külsővel a csereként beállt Da Silva elé tálalt, aki 6 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-2).

Kisebb ünnepséggel kezdődött a találkozó, hiszen a kezdőrúgást a Vasas két kiválósága, az athéni olimpián a vízilabdázókkal aranyérmes Steinmetz Ádám és az ezüstérmes kardvívó, Nemcsik Zsolt végezte el.

Támadólag lépett az Újpest, és már az első pillanattól magához ragadta a kezdeményezést. A hazaiak csak kontratámadás után tudtak kisebb bonyodalmat okozni a vendég védelemnek. Az első félidő után több góllal is vezethetett volna az Újpest, de Tóth Norbert, valamint Rajczi is elpuskázta lehetőségeit.

A második játékrészben tovább nőtt a vendégek amúgy is nagy fölénye, de az elöl lévők nem tudták gólra váltani a hatalmas helyzeteket. Aztán a csereként beállt Feczesin friss lendületet adott, hiszen beállítását követően két perc alatt gólt szerzett. Azonban a hazaiak egy ártatlan szituáció után megszerezték a szépítő találatot, szorossá tették a hajrát, az egyenlítés viszont már nem sikerült.

Tamási Zsolt, a Vasas edzője szerint majdnem sikerült az egy pont begyűjtése: "Nehezen tudtuk felvenni az Újpest sebességét, bár úgy éreztem, hogy a második félidőben akár az egyenlítő gólt is megszerezhetjük, ami 0-2 után nem kis bravúr lett volna. Sajnos, ez már nem sikerült!"

Mészöly Géza, az Újpest szakvezetője az egyesület honlapján így értékelt: "Jól, harcosan kezdtük a mérkőzést. Időben jött vezető gólunk birtokában sem álltunk vissza, hanem agresszív játékkal további gólok elérésére törekedtünk, ami pontosabb befejezésekkel sikerülhetett is volna. Fordulás után ismét a félidő derekán sikerült gólt elérnünk a két perce becserélt Feczesin Róbert által, aki tartja remek formáját! Ezután a csapat visszavett, ami felhozta a Vasast. A piros-kékek szépítő gólja előtt hibáztak védőim. Idegenben nyertünk, jöhet a Stuttgart!"

[origo]/(MTI)