Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga hatodik fordulójában hazai pályán szenvedett súlyos vereséget az Újpest, miután a Sopron 4-1-re nyert a Szusza-stadionban. Gólzáporos mérkőzésen fölényesen nyert a Ferencváros is, amely 5-0-ra múlta felül a vendég Nyíregyházát, s átvette a vezetést a tabellán.

Arany Ászok Liga, 6. forduló
Újpest - Matáv-Sopron 1-4 (0-3)
Szusza Ferenc-stadion, 3500 néző
vezette: Sápi
Újpest: Vlaszák - Grósz, Nagy G. (Tamási, 21.), Juhár, Gaál - Simek (Kőhalmi, 46.), Farkas B., Polonkai (Rajczi, 61.), Tóth N. - Feczesin, Bükszegi.
Sopron: Molnár L. - Földvári, Debnár, Bagoly, Szekeres - Lazic, Bárányos, Balaskó (Horváth A., 76.), Szabó O. (Hanák, 68.) - Tóth M., Sira (Dudás, 89.)
gól: Juhár (93.), illetve Bárányos (3., 16.), Tóth M. (29., 54.)
sárga lap: Farkas B. (63.), illetve Bárányos (17.), Szekeres (62.), Lazic (64.)

Egy Tóth Mihály-Bárányos koprodukció után született meg a Matáv vezető gólja, a tavalyi szezon gólkirálya jobbal ívelt át a hosszú oldalra, ahol Bárányos kapásból, ballal a bal felső sarokba bombázott. Feczesin hamar egyenlíthetett volna, de Molnár Levente bravúrral hárított, pár perccel később pedig ismét jött a fent említett soproni duó, és máris két gól volt a vendégek előnye.

Tóth ezúttal a védelem mögé löbbölt labdával hozta játékba Bárányost, aki egyet tolt a játékszeren, majd jobbal a jobb sarokba gurított. Tóth a félórához közelítve maga is feliratkozott az eredményjelzőre, Balaskó passza után ballal lőtt a hálóba. A félidő végén Feczesin hibázott kétszer is nagy helyzetben, így 3-0-ra vezetett a Sopron 45 perc után.

A második játékrészben nagy nyomás alatt tartották a lilák a vendégek kapuját, de vagy a támadók hibáztak, vagy Molnár védett, és ahogy lenni szokott, a Sopron büntetett a kihagyott helyzetekért. Egy szöglet után Bárányos szinte eltörte a labdát, de így lett jó Tóthnak, aki közelről a kapuba perdített.

Az Újpest végül megszerezte a becsületgólt Juhár révén, aki egy jobboldali szögletet követően bólintott a léc alá, de ahogy Mészöly Géza a találkozó után elmondta, ezen a délelőttön semmi nem jött össze a lila-fehéreknek. Összességében, bár a gólarány túlzottnak tűnik, a Sopron megérdemetten vitte haza a három pontot, hiszen nagyszerűen használta ki a helyzeteket, míg az Újpestből úgy tűnik sokat kivett a Stuttgart elleni UEFA-kupa mérkőzés.

[origo]