Vágólapra másolva!
A címvédő és listavezető Ferencváros idegenben csak egy büntetőből szerzett góllal tudta legyőzni az újonc Budapesti Vasast a labdarúgó Arany Ászok Liga 7. fordulójában. A hazaiak kispadján bajnoki mérkőzésen most debütált a kedden kinevezett új vezetőedző, Egervári Sándor. Az MTK Bori és Kanta találataival 2-0-ra verte a ZTE-t.

Arany Ászok Liga, 7. forduló:
Budapesti Vasas - Ferencváros 0-1 (0-0)
Illovszky-stadion, 4000 néző
v.: Bede
Budapesti Vasas: Posza - Molnár Z., Plókai, Vass, Gaál, - Schultz, Győri, Rósa H., Ködöböcz (Da Silva, 84.) - Bardi (Szanyó, 68.), Ferenczi
Ferencváros: Szűcs - Balog (Kiss, 71.), Lipcsei, Gyepes, Vukmir - Rósa D., Kapic, Tőzsér (Zováth, 84.), Zavadszky (Penksa, 57.) - Bajevski, Vagner
gól: Rósa D. (75., 11-esből)
sárga lap: Rósa H. (24.), Penksa (90.), illetve Vukmir (4.)
piros lap: Kapic (80.)

22. perc: Egy hosszan előreívelt labdát Bajevski szelidített meg a hazai 16-os előtt, majd 10 méterről a jól kimozduló Poszába bombázott.

64. perc: Tőzsér jobboldali szabadrúgása után a rosszul helyezkedő angyalföldi védők között Gyepes fejelhetett kapura, de 5 méterről célt tévesztett.

75. perc: Vagner középre gurítása után Penksa fordult volna kapura, de Vass csak szabálytalanul tudta megállítani. A Bede játékvezető által megítélt jogos büntetőt Rósa D. magabiztosan a kapu bal felső sarkába rúgta (0-1).

80. perc: Kapic kíméletlenül felrúgta Ködöböczöt, ezért Bede játékvezető kiállította.

Nagy elánnal kezdett a hazai csapat, de a rendkívül szervezetten védekező ferencvárosiak könnyedén hárították a próbálkozásokat. Az első 45 percet gyenge, lélektelen játék jellemezte, így a közönség csak egy-egy védelmi hiba utáni helyzetet követően tapsolhatott.

A Ferencváros jóval agilisabban kezdte a második félidőt, és több komolyabb helyzetet is sikerült kialakítania, ám sokáig úgy tűnt, hogy ezen a napon mindkét együttes támadói képtelenek a kapuba találni. A csereként beállt Penksa új lendültet vitt a vendégek játékába, s végül az általa kiharcolt büntetővel sikerült megnyerniük a mérkőzést.

László Csaba, az FTC vezetőedzője szokásához híven ezúttal sem hallgatta el kritikai észrevételeit. "Az eredménynek örülök, a mutatott játéknak nem. Nem tagadom, haragszom játékosaimra, mert a mérkőzésen nem összpontosítottak az elejétől a végéig, szinte csak játszadoztak, gondolván valahogy csak megnyerjük a meccset. Szerencsére ez sikerült, sőt, meg is érdemeltük, ám ez a hozzáállás továbbra is bosszant. Mindent elkövetek a jövőben, hogy kilencven percen keresztül kiszolgáljuk közönségünket. Mindez már csak azért is jogos elvárás a csapattal szemben, mivel fizikálisan képesek lennének még egy kilencven percet lejátszani."

"Számunkra több volt ebben a mérkőzésben, s bár a Ferencváros a második félidő egyes szakaszaiban ránk erőltette az akaratát, az egy pontot nagyobb odafigyeléssel megszerezhettük volna. Az első negyvenöt percben futballoztunk jobban, ekkor helyzeteink is adódtak, a legnagyobb ziccert azonban Ferenczi hagyta ki, amivel elúszott a döntetlen is. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, ezért is bízom abban, hogy elindulunk felfelé a tabellán, a Fradinak pedig sok sikert kívánok a Millwall elleni UEFA-kupa-visszavágón" - mondta Egervári Sándor, a Vasas múlt héten kinevezett szakvezetője.

Bánki József [origo] / (MTI)