Vágólapra másolva!
Bár meglehetősen kevés esélye van az Újpestnek a továbbjutásra a Stuttgart ellen, a lilák minden tőlük telhetőt megtesznek, s már kedden reggel elutaztak a sváb fővárosba. A csütörtöki UEFA-kupa visszavágón a sárga lapja miatt hiányzó Tamási Zoltánt a védelemben Erős Károly helyettesíti majd.

Az Újpest küldöttsége Frankfurt érintésével kedden délben megérkezett Stuttgartba, ahol Mészöly Géza vezetőedző este tart edzést az együttesnek. A lilák trénere a csütörtöki visszavágón nem számíthat a sárga lapos eltiltását töltő Tamási Zoltánra, akit a védelemben a középpályás Erős Károly helyettesít majd, míg a Békéscsabán megsérült Gaál Miklóst a balhátvéd posztján az ifjú Vermes Krisztián igyekszik pótolni. Jó hír viszont, hogy Juhár Tamás letöltötte eltiltását, így ő a visszafoglalja helyét a védelem centrumában, ugyanakkor a súlyosan megsérült Nagy Gábor, valamint a napokban hazatért - így az UEFA-kupára nem nevezett - Kovács Zoltán nem játszhat a Gottlieb Daimler-stadionban. Mészöly Géza bátor és felszabadult játékot vár együttesétől a Bundesliga egyik legjobb gárdája ellen, mondván, az Újpestnek nincs veszítenivalója a kilencven perc során.

A stuttgarti mérkőzés után is eseménydús időszak vár a csapatra, hiszen a pápai bajnokit követően Mészöly Géza vezetésével az úgynevezett ligaválogatott - soraiban szinte a teljes újpesti kerettel - október 10-én Tokióba utazik, ahol Japán válogatottja ellen lép pályára. Mészöly elsősorban azért építi saját csapatára a ligaválogatottat, mert így közösen készülhetnek a következő bajnoki fellépésre, ugyanakkor meghívta a soproni Tóth Mihályt, az MTK-s Füzi Ákost, a fehérvári Hercegfalvi Zoltán, Tóth Balázs duót és a debreceni Nikolov Balázs, Éger László, Szatmári Csaba, Halmosi Péter, Kiss Zoltán kvintettet is. Nem számíthat viszont Simek Péterre és Feczesin Róbertre, akik ebben az időben a Svédország elleni vb-selejtezőn kaphatnak szerepet.

Bánki József