Vágólapra másolva!
Több mint egy hónapos kihagyás után a hét végi Újpest elleni csúcsrangadón játszhat újra Huszti Szabolcs. A Győr elleni bajnokin góllal és gólpasszal tért vissza Diósgyőrbe Egressy Gábor, aki elmondta: jelenleg is nagyon élvezi a szurkolók által teremtett hangulatot. Kedden éjfélkor érkezett haza a magyar B válogatott a Japánban rendezett barátságos mérkőzésről, s a 2-1-re diadalmaskodó csapat megbízott edzője, Mészöly Géza leszögezte, az elért sikert sokra tartja.

- A többhetes pihenés után elég erősnek tartja magát a visszatérésére az újpesti rangadón?- kérdeztük Husztit.
- Amikor nem edzhettem együtt a többiekkel, akkor sem álltam le teljesen, hanem úsztam és erősítettem, így bátran felelhetek igennel, ráadásul a múlt hét óta teljes intenzitással tréningezhetek. Persze László Csaba vezetőedző döntésén múlik, hogy játszom-e Újpesten, mindenesetre én szeretnék, és kész vagyok a visszatérésre.

- A West Bromwich Albion megkeresése mennyire foglalkoztatja a mindennapokon?
- Nem foglalkozom ezzel, mindez legyen a menedzser és a vezetők feladata. Nekem csak a futballra szabad koncentrálnom, és ezt is teszem.

- Nem tart attól, hogy a meccshiány eleinte meglátszik majd a játékán?
- Remélem, nem így lesz, mindenesetre már hiányzik a tétmeccsek feszültsége és hangulata, ezért is várom nagyon a visszatérést, amire az újpesti derbi is remek alkalom lehet. No meg azért is, mert a novemberi máltai selejtezőn szeretnék visszakerülni a válogatottba is. Azt meg talán mondanom sem kell, hogy Máltán mindenképpen nyernünk kell, ha legalább a reményt meg akarjuk tartani a továbbjutásra.

A Ferencvároshoz kapcsolódó hír, hogy a zöld-fehérek Feyenoord (november 4.) és FC Basel (december 1.) elleni UEFA-kupa-találkozói a Puskás Ferenc-stadionban kerülnek megrendezésre.

Bánki József