Vágólapra másolva!
Bár ezer néven ismert Európa futballpályáin, talán nem feledték el Magyarországon sem Jessyt. A keményfejű kameruni védő, aki megfordult a Ferencváros, a BKV és az MTK együttesében, az 1994-96-os évadban a Vasast erősítette, majd belgiumi kitérő után jelenleg Újpesten tréningezik.

A '90-es évek elején az első légiósok között érkezett Magyarországra Jessy Justice Eden, aki a legnépszerűbb kameruni együttes, a Canon Yaoundé után hol máshol próbált volna szerencsét, mint a Ferencvárosnál. A zöldek azonban nem tartottak igényt a kőkemény játékosra, aki annak idején nem kis feltűnést keltett az edzéseken, amikor hergelve magát a kapufát fejelgette kobakjával.

A játékos kis BKV-s kitérő után az 1993-94-es évadban az MTK-ban, majd két esztendeig a Vasasban szerepelt, 46 mérkőzésen egyetlen találatot szerzett, még 1995. november 4-én, a Békéscsaba elleni 1-1 alkalmával.

A baloldali védő ezt követően a belga Eendracht Aalstba szerződött (ahol együtt játszott Bánfi Jánossal), majd következett a Germinal Beerschot (ott Kovács Ervinnel rúgta együtt a labdát). Jessy (aki Belgiumban a Justice Djeumen Sandjon művésznév alatt "futott") legutóbb a harmadosztályú FC Denderleeuw gárdáját erősítette, innen érkezett próbajátékra az Újpest együtteséhez.

A lila-fehérek hivatalos honlapja szerint a másik próbajátékos két menedzserrel érkezett a Megyeri útra. A szerb Milan Milijasi védekező középpályás, aki - menedzserei tájékoztatása alapján - megfordult már a Partizan Belgrád, a Mallorca és a Malaga együttesében is. Mindkét labdarúgó részt vesz a csapat következő néhány edzésén. Mészöly Géza a keddi tréning után elmondta, hogy figyeli a játékosok mozgását, teljesítményét. Egy biztos: tél előtt semmiképpen nem lesz változás az Újpest FC keretében.