Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség licencbizottsága csütörtök délutáni ülésén úgy határozott, hogy jóváhagyja a klubot üzemeltető kft. által benyújtott hiánypótlást, így a Diósgyőr BFC csapata  folytathatja NB I-es szereplését. A másodfokon eljáró testület döntése jogerős, azaz további fellebbezésnek helye nincs.

Az MLSZ elnöksége szeptember 17-én megállapította, hogy Sélley Zoltán, az európai szövetség magyarországi licencmenedzsere nem dönthetett volna önállóan szeptember 10-én a diósgyőri együttest működtető Siófok FC Kft. engedélyének visszavonásáról, a szabályzat szerint ugyanis a licencadó a szövetség, amelynek ezt a jogát az elsőfokú (alap)eljárásban az MLL gyakorolja. Az MLL licencadó bizottsága ezt követően úgy foglalt állást, hogy a Siófok FC Kft. licencének visszavonása tárgyában fenntartja Sélley Zoltán határozatát. Egyúttal - a Siófok FC Kft. által korábban benyújtott fellebbezésre, a döntést követően keletkezett iratokra, valamint UEFA-szakvéleményre tekintettel - a jogorvoslati eljárás lefolytatása érdekében haladéktalanul megküldi az ügyben keletkezett valamennyi dokumentumot a másodfokú licencadó - vagyis a fellebbviteli - bizottság számára.

A testület szeptember 23-ai ülésén határozott úgy, hogy a teljes körű tájékozódás érdekében további dokumentumok bekérését tartja szükségesnek, ezért kéthetes iratpótlási határidőt adott a gazdasági társaságnak.

Az MLSZ fellebbviteli licencbizottsága csütörtök helyt adott a fellebbezésnek, és az első fokú határozatot hatályon kívül helyezte. Az indoklás szerint a kft. pótolta a hiányzó iratokat, amelyek megfelelnek a licencszabályzat előírásaiban foglaltaknak, s ezzel a sportszervezet rendelkezik a 2004/2005-ös bajnoki évre a versenykiírásban meghatározott klublicenccel.