Vágólapra másolva!
A játékengedélyére váró újpesti Kovács Zoltán játéka bizonytalan a Fradi elleni vasárnapi derbin, Kőhalmi Andrást tovább figyeli a Leeds United, Balog Zoltán és Marek Penksa megsérült, Szűcs Lajos felépült, a zöld-fehér szurkolók pedig közel kétezren lesznek a Megyeri úton.

Péntekre kiderült: Kovács Zoltán játékengedélye még sincs az MLSZ birtokában, egyelőre még várni kell a csatár kínai szerződésbontásáról szóló iratra. Mint ahogy egyelőre várnia kell Kőhalmi Andrásnak is, hogy Angliába igazolhasson; a fiatal középpályás játéka ugyan elnyerte a Leeds United vezetőinek tetszését, ám a szabályok szerint legkorábban januárban szerződtethetik. Az angolok novemberben szeretnék még néhány napra vendégül látni Kőhalmit, és egyszer egy magyarországi bajnokin is megtekintenék, mielőtt döntenének.

A Ferencvárosnál Szűcs Lajos felépült torokgyulladásából, így ő véd a vasárnapi derbin, Marek Penksa viszont húzódás miatt biztosan hiányzik majd, és kérdéses az ízületi gyulladással bajlódó Balog Zoltán játéka is.

Az Üllői úti pénztárban péntek délig 1700 jegy talált gazdára, s mivel a belépők szombaton délig megvásárolhatók, feltehetőleg közel kétezer Fradi-drukker indul útnak a Megyeri úti rangadóra. A Fradi-tábor ezúttal is különmetróval utazik Újpestre, ahol a rendőrség és a biztonsági szolgálat nagy erőkkel felügyeli majd a rendet a stadionban és annak környékén.

A zöld-fehérek immár majdnem négy éve, egész pontosan 2000. november 30-a óta nem nyertek a Szusza Ferenc-stadionban. A Ferencváros hét ponttal előzi meg az Újpestet, s ezzel az első helyen áll, igaz eggyel több mérkőzést játszott, mint a hazaiak, akik így egy győzelemmel a vesztett pontokat tekintve egy pontra megközelíthetnék listavezető riválisukat. Az eddigi 200 bajnoki összecsapás mérlege a Ferencvárosnak kedvez, hiszen 93-szor győzött, 54-szer döntetlent ért el, míg 53-szor kikapott. A Fradi még idegenben is jobban szerepel vetélytársánál: eddig 31 hazai és 40 vendégsiker mellett 29 döntetlen született az Újpest pályaválasztásakor.

A vasárnapi rangadót (RTL Klub, 11.30) Szabó Zsolt vezeti.