Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga 9. fordulójában csak a Debrecen tudott győzni idegenben, a Loki Sopronból távozott háromgólos győzelemmel. A további mérkőzéseken a Fehérvár és a Vasas magabiztosan nyert a Diósgyőr, illetve a Pécs ellen, az MTK egy góllal bizonyult jobbnak a Győrnél, a Kaposvár a mesterhármast szerző Oláh vezérletével verte a Honvédot, Nyíregyházán és Békéscsabán pedig megosztoztak a pontokon a csapatok.

Nyíregyháza - ZTE FC 3-3 (1-0)
Nyíregyháza, 2500 néző
v: Erdős
Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Szatke, Mező, Cipf (Némedi 55.) - Laskai (Csillag 77.), Pintér, Márton (Nikolic 55.), Bánka - Terjék, Faragó
ZTE: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Kaj (Gyánó 76.), Ljubojevic (Balog 87.), Janjic, Józsi (Koplárovics 63.) - Sebők J., Waltner
gól: Laskai (43.), Szatke (56.), Nikolic (84.), illetve Józsi (50., 51.), Szatke (65., öngól)
sárga lap: Faragó (30.), Nikolic (59.), illetve Szamosi (63.)

43. perc: Márton bal oldali szögletét a hosszú oldalon üresen hagyott Laskai lőtte kapura, Varga védett, ám a labda ismét Márton elé került, akinek újabb beívelését Laskai 4 m-ről fejelte a kapuba (1-0).

50. perc: vendég akció végén Józsi 20 m-ről gyönyörűen csavart a jobb felső sarokba (1-1).

51. perc: a hazaiak még bosszankodtak a bekapott gólon, amikor Józsi két csellel a 16-oson belülre verekedte magát, majd 10 m-ről a bal alsó sarokba lőtt (1-2).

56. perc: Bánka bal oldali szögletét Szatke 8 m-ről fejelte a hálóba (2-2).

65. perc: bal oldali vendégakció végén a menteni igyekvő Szatke lábáról saját kapujába csorgott a labda (2-3).

84. perc: Terjék passzolt Nikolic elé, aki 12 m-ről a bal alsó sarokba lőtt (3-3)

Szemerkélő esőben a csúszós pályán jó iramú első félidőt láthattak a nézők. A kiegyenlített mezőnyjátékot a vendégek távoli lövésekkel próbálták meg eredményesebbé tenni, ám a hajrában hibáztak, így a hazaiak jutottak előnyhöz.

A 2. félidő izgalmasabb játékot hozott. A vendégek két perc alatt fordítottak, ezután jó néhány veszélyes helyzetet teremtettek, de a hazaiak talpra álltak és sikerült kétszer is egyenlíteniük. A mérkőzés összképe alapján a döntetlen igazságos.