Vágólapra másolva!
A labdarúgó Arany Ászok Liga 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az Újpest látványos, helyenként közönségszórakoztató játékkal legyőzte a vendég MTK-t. Sikerével a lila-fehér együttes letaszította a dobogóról a Hungária körúti együttest.

Arany Ászok Liga, 2. forduló (elhalasztott mérkőzés):
Újpest FC - MTK Hungária 2-0 (2-0)
Szusza Ferenc-stadion, 3496 néző
v: Bede
Újpest: Vlaszák - Grósz, Vermes, Juhár, Vanczák - Simek, Kőhalmi (Polonkai 69.), Farkas B., Tóth N. - Bükszegi (Feczesin 80.), Rajczi.
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák (Zabos 61.) - Bori (Németh N. 46.), Horváth L., Jezdimirovic, Füzi - Kanta J. (Illés 59.), Silva.
gól: Vanczák (14.), Rajczi (20.)
sárga lap: Bükszegi (45.), illetve Lambulic (58.), Horváth L. (70.)

14. perc: Tóth Norbert bal oldali szöglete után a középen érkező Vanczák 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

20. perc: Bükszegi vezette fel a labdát a vendégtérfél közepén, majd egy átemelős passzal Rajczi elé tálalt, aki 10 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (2-0).

23. perc: Kanta József cselezgetett a bal oldalon, majd a 16-os közepén helyezkedő Borihoz passzolt, aki valósággal szétforgácsolta a jobb oldali kapufát.

57. perc: Tóth Norbert egy beemelt labdát magának fejelt előre a 16-oson belül, majd kissé kisodródva bal külsővel a rövid sarkot célozta meg, de csak az oldalhálót találta el.

76. perc: egy tetszetős újpesti kontra végén Bükszegi emelt az ötösön álló Tóth Norberthez, akinek a fejese a felső lécről levágódva a gólvonalon kívül landolt.

81. perc: a csereként beállt Feczesin gyakorlatilag első labdaérintéséből ziccerbe hozta Rajczit, de a fiatal támadó 12 méterről Végh kapusba lőtt.

85. perc: Rajczi immáron sokadig helyzetét puskázta el: a villámgyors csatár ismét egy az egyben vezethette a labdát Véghre, de 10 méterről a jobb felső sarok fölé lőtt.

Kisebb ünnepséggel kezdődött a jubileumi, 190. Újpest-MTK találkozó, hiszen a lila-fehér klub köszöntötte a vasárnap véget ért junior cselgáncs-világbajnok Mészáros Anettet és az ezüstérmes Burján Lászlót.

Negyedóra elteltével a házigazdák szinte a semmiből megszerezték a vezetést, amely rendkívül jót tett a mérkőzésnek. Néhány perc múlva kétgólosra növelte előnyét az Újpest, és ez mintha kissé túlságosan is megnyugtatta volna Mészöly Géza tanítványait. A kék-fehérek ekkor látványos támadásokkal kerültek az újpesti kapu elé, de Vlaszák ezeket a próbálkozásokat magabiztosan hárította. A félidő végén magyar pályán ritkán látható jelenet zajlott le, hiszen a két együttes vastaps közepette vonulhatott az öltözőbe.

Szünet után szerencsére ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, így a publikum élvezetes második 45 percet láthatott, ahol inkább a hazaiak villogtak, és ha nem Végh őrzi az MTK kapuját, akkor a Hungária körútiak akár egy kiadósabb vereséget is szenvedhettek volna. Mészöly Géza gárdáján nem látszott meg a vasárnapi Ferencváros elleni rangadó (1-1), és magabiztos játékkal tartotta otthon a három pontot.

Mészöly Géza, a hazaiak szakvezetője a találkozó után elégedetten nyilatkozott az ujpestfc.hu-nak: "Nagyszerű játékot mutattak be labdarúgóim a mai kilencven perc során. Ugyan a védekezésünk hagyott némi kívánnivalót maga után, ám emiatt ma nem kaptunk gólt. A második félidőben időnként sziporkázóan játszottunk, voltak olyan percek, amikor az MTK csak 'nyomozta' a labdát. Külön öröm számomra Vermes és Kőhalmi remek játéka."

Garami József, az MTK trénere így értékelt: "Jobb volt az Újpest! Érdekes, hogy az első félórában jól játszottunk, ám ekkor kaptunk két gólt. A második félidőben éreztem lehetőséget az eredmény megfordítására, támadtunk is, ám kevés helyzetünket nem tudtuk gólra váltani, miközben a rendkívül gyors lilák nagyon sok gólhelyzetet dolgoztak ki. Végül megúsztuk ezt a játékrészt újabb bekapott gólok nélkül, összességében azonban a sokkal jobb, érettebb csapat nyert."

[origo]/(MTI)