Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Ferencváros kapusa, Szűcs Lajos góllal járult hozzá csapata fölényes hazai sikeréhez a Pápa ellen a labdarúgó bajnokság tizedik fordulójának szombati játéknapján. A Fehérvár kiütötte a Békéscsabát, míg a Honvéd nagy nehézségek árán verte a vendég Nyíregyházát.

Fehérvár FC - Előre FC Békéscsaba 5-0 (2-0)
Székesfehérvár, 1000 néző
v.: Juhos
Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Lattenstein (Kriston, 72.), Schwarcz (Bozic, 75.), Tóth B., Szabó T. - Hercegfalvi (Magasföldi, 79.), Horváth F.
Békéscsaba: Simunic - Vilotic, Grujic, Rubint - Balog (Tóth Gy., 72.), Grúz, Vasiljevic (Pozsár, a szünetben), Simon, Funk - Miculescu, Lázok (Potemkin, a szünetben)
gól: Hercegfalvi (9., 43.) Tóth B. (56.), Koller (79., 85.)
sárga lap: Horváth G. (35.), Kriston (87.), illetve Grúz (2.), Pozsár (61.)

9. perc: Szabó T. átadásával Hercegfalvi ugrott ki a védők gyűrűjéből, egyedül vezette kapura a labdát, majd a kimozduló Simunic mellett 10 m-ről a háló közepébe lőtt (1-0).

43. perc: Lattenstein jobb oldali beadása után Horváth F. 6 m-ről fejelt, Simunic kiütötte a labdát, Hercegfalvi azonban rácsapott, és közelről védhetetlenül lőtt a kapuba (2-0).

56. perc: Szabó T. átadásánál Tóth B. tett néhány lépést, majd jobb lábbal 23 m-ről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (3-0).

62. perc: Tóth B. remek indításával Hercegfalvi futott fel a jobb oldalon, beadását Vilotic Horváth F-et megelőzve centiméterekkel lőtte saját kapuja mellé. Hajszálon múlott az öngól.

79. perc: Hercegfalvi bal oldali beadását a felfutó Koller 6 m-ről fejelte a kapu bal oldalába (4-0).

85. perc: Szabó T. bal oldali beadását Koller 7 m-ről fejelte a kapu jobb oldalába (5-0).

Mezőnyben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, kapura azonban lényegesen veszélyesebb volt a fehérvári együttes, amely helyzeteit is jól használta ki.

Szünet után már egyértelmű fölényben játszottak a hazaiak, sok helyzetet teremtettek, és még nagyobb arányban is győzhettek volna a teljesen szétzilált, gyenge játékot produkáló Békéscsaba ellen.