Vágólapra másolva!
A Ferencváros és a Feyenoord is magabiztosan várja az este 20.45-kor kezdődő UEFA-kupa összecsapást. A magyar bajnok vezetőedzője, László Csaba még nem döntött, milyen formációban küldi pályára tanítványait, kollégája, Ruud Gullit minden játékosára számíthat. A hollandiai lapok foglalkoznak ugyan a mérkőzéssel, de a fő hangsúlyt a hírhedt ferencvárosi szurkolókra helyezik.

A rotterdami Algemeen Dagblad több írást is közöl a csütörtöki UEFA-kupa mérkőzés kapcsán. Természetesen megszólal Ruud Gullit, a Feyenoord vezetőedzője, aki ismét Lothar Matthäus szövetségi kapitány figyelmébe ajánlotta Babos Gábort.

A lap külön cikket szentel a Ferencváros mozgalmának is, amely a "Hallgattassuk el a rasszizmust!" nevet viseli. Gullit elmondta, ő már tapasztalt hasonlót angliai pályafutása során, ahol ugyancsak érték támadások származása miatt.

A csapat menedzsere, Hans Hagelstein külön emlékeztetett, a Feyenoord a közép-európai térségben élt már át rossz emlékű mérkőzést: még a Bajnokok Ligájában, Kassán, ahol a Kosice szurkolói fütyülték és huhogták a csapat színes bőrű játékosait.

"A Feyenoord fél a Ferencváros szurkolóitól" - harsogja a Rotterdams Dagblad. A lap megemlíti, hetekkel korábban az angol Millwall szurkolóit sem fogadták szívesen a zöld-fehér hívek Budapesten, ennek köszönhető a nagy rendőri biztosítás. A hírek szerint az atrocitások miatt európai megfigyelők is érkeztek Budapestre.

Az amszterdami De Telegraaf is figyelmeztet, a Fradi-szurkolók nemcsak hazai környezetben, de Európában is veszélyforrást jelentenek, az évek során ugyanis többször megbüntették már a klubot a drukkerek verbális vagy fizikális brutalitásáért. A lap emlékeztet az 1995-ös, FTC-Ajax BL-meccsre (1-5), amelyen a hollandok folyamatos huhogásnak voltak kitéve.

Szavazás
Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy hányadik lesz csoportjában a zöld-fehér csapat?
A végeredmény:
1. Harmadik (3765, 37.2 %)
2. Ötödik (2448, 24.2 %)
3. Negyedik (2234, 22.1 %)
4. Második (1102, 10.9 %)
5. Első (566, 5.6 %)

Összesen: 10115 szavazat



A hollandok honlapján akad azért pozitívum is: a tudósító ugyanis kiemelte, a csapat meleg fogadtatásban részesült Budapesten. "Mivel Magyarországon az MTK-ban játszottam, nem leszek túl népszerű. A két csapat ősi rivális. Számomra különleges lesz a mérkőzés, de ha egyszer elkezdődik a meccs, nem számít, ki az ellenfél" - idézi a weboldal Babost.

A vendégeknél Gullit minden játékosára számíthat, "szerencséje", hogy a három bajnokiról eltiltott Pascal Bosschaart és a koreai Song Cson-Gug a nemzetközi porondon pályára léphet. Sebastián Pardo, Ramon van Haaren és Leonardo kisebb sérüléssel bajlódik, de minimum a kispadra így is leülhetnek.

László Csaba számára a bokasérüléssel bajlódó Robert Vagner állapota okoz gondot, egyelőre nem tudni, vállalja-e a játékot.

a várható kezdőcsapatok
Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Gyepes, Botis - Balog, Kapic, Lipcsei, Huszti, Tőzsér - Bajevski, Vagner (Sowunmi)
Feyenoord: Babos - Song, Saidi, Paauwe, Mitiliga - Castelen, Boschaart, Ono, Goor - Kalou, Kuijt.