Vágólapra másolva!
Miközben Lothar Matthäus szövetségi kapitány a Lokival hadakozik, addig Bognár György, a Honvéd vezetőedzője gesztust gyakorolt, és az FTC elleni bajnoki helyett elengedte a thaiföldi tornára Vadócz Krisztiánt.

Vasárnap 18 órakor kerül sor a Ferencváros-Bp. Honvéd mérkőzésre, míg a válogatott 19 óra után indul útnak Bangkok felé, ahol a jövő héten a helyi szövetség által kiírt, négycsapatos Király-kupán vesz részt. A ferencvárosiakkal most eleve nem számolhat Lothar Matthäus szövetségi kapitány a bajnokcsapat UEFA-kupa-kötelezettsége miatt, ám a késői meccskezdés a korábban az U21-es csapatban szereplő Vadócz válogatottságát is veszélyeztette.

A kapitány azért veszekszik a debreceniekkel, mert kérésére a hajdúságiak nem voltak hajlandók áttenni a ZTE elleni bajnokijukat szombatra, utóbbiak azonban azzal érvelnek, hogy a szerdai soproni kupameccs után másnap hajnalban értek haza, így alig marad idejük a nagyon fontos meccs felkészülésére. Debrecenben jelen állás szerint vasárnap 11 óra 30 perckor kerül sor a Zalaegerszeg vendégszereplésére, amelyen hat válogatott kerettag is pályára léphet néhány órával a fárasztó utazás és két nappal a thaiföldi nyitómeccs előtt.

"Nagyon gáláns felajánlás mindez egy fontos bajnoki meccs előtt álló edzőtől, ám örülök, hogy végre valaki megérti, melyek a magasabb érdekek" - mondta Matthäus. "Ezúton is szeretném kifejezni a köszönetemet Bognár Györgynek és a Honvéd vezetőinek, ugyanakkor továbbra is mély csalódottságot érzek a debreceni vezetők felelőtlen és önző magatartása miatt. Úgy hiszem, a válogatottban való szereplés az ő játékosaiknak is csak dicsőségére válhat, a klubnak pedig a későbbiekben üzletet jelenthet a nemzeti tizenegyben jól teljesítő labdarúgók értékesítése" - folytatta a német szakember.

Az utóbbi hetekben nagyszerűen szereplő Honvéd vezetőedzője, Bognár György ugyanakkor egyik legjobbjáról, a szerdai Vasas elleni kupameccs továbbjutást jelentő gól szerzőjéről, Vadócz Krisztiánról mondott le. "Mindenképpen figyelembe kellett vennem a játékos és a klub érdekét, hiszen feltétlenül elismerés, ha valakit beválogatnak a csapatunkból. Ennyit minimum tehettünk a válogatottért, no meg Vadócz Krisztiánért is. Egyébként vallom, hogy a Fraditól akár a tehetséges középpályással is kikaphatunk, mint ahogy nélküle is nyerhetünk. Persze Vadócz komoly értéke jelenlegi csapatunknak, s amennyiben öt vagy hat ponttal kevesebbet szereztünk volna az utolsó forduló előtt, meggondoltuk volna, hogy nélkülözzük-e, húsz pont birtokában azonban nyugodtan készülhetünk az Üllői úti kilencven percre. Ráadásul ez lehet a nagy esélyünk is a Fradi ellen, miközben Vadóczot sem fosztottuk meg a nagy lehetőségtől" - érvelt Bognár György.

Bánki József

[origo]/(MTI)