Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett a szlovák csapattól a 35. alkalommal kiírt thaiföldi Király-kupa elődöntőjében.

Király-kupa, elődöntő:
Szlovákia - Magyarország 1-0 (0-0)
Bangkok, 750 néző
v.: Veeraapon (thaiföldi)
Szlovákia: Trabalik - Cisovsky, Borbély, J. Durica, Had - Barcik (Fodrek, 80.), J. Kozák (Zofcak, 59.), Sninsky, M. Durica - Sesták (Porázik, a szünetben), Jakubko (Belák, a szünetben)
Magyarország: Vlaszák - Kriston (Nikolov, a szünetben), Stark, Juhász, Vanczák (Waltner, 88.) - Tóth B., Vadócz (Kerekes, 66.) - Simek, Rósa H. (Koplárovics, 54.), Vincze O. - Kovács P. (Rajczi, 66.)
gól: Porázik (47.)
sárga lap: Borbély (90.), illetve Nikolov (64.)

29. perc: Sesták lerázta magáról Starkot, majd megindult a kapu felé, de Vlaszák nagyszerű ütemben kifutva el tudta rúgni a labdát.

30. perc: Kovács P. gyönyörű csellel hozta magát "kihagyhatatlan" helyzetbe, de 12 méterről jobbal fölé lőtt.

33. perc: Vincze 30 méterről próbálkozott, de néhány centivel a jobb felső sarok fölé lőtt.

34. perc: Vincze nagyszerű passza után Vadócztól még elpattant a labda, amely azonban Simek elé került, de az újpesti középpályás nagy helyzetben 13 méterről mellé lőtt.

42. perc: Barcik jobb oldali beadása után Sersák talppal megelőzte Juhászt, de a lövést Vlaszák óriási bravúrral védte.

47. perc: Borbély nagyszerű labdája után a szünetben csereként beállt Porázik 7 méterről Vlaszák fölött a hálóba emelt (0-1).

50. perc: ismét Kovács P. került a kapussal szembe, de a magyar támadó lövésébe egy védő az utolsó pillanatban belelépett.

58. perc: Vincze 20 méteres lövése egy védőn megpattanva centikkel a jobb oldali kapufa mellett hullott le.

64. perc: Porázik 25 méteres lövése nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.

73. perc: Simek gyönyörűen ugratta ki a csereként beállt Kerekest, aki mellel átvette a labdát, de a kapujából kiinduló Trabalik felett néhány centivel a keresztléc fölé emelt.

82. perc: egy szöglet utáni lepattanó labdát Vincze kapásból 18 méterről lőtt el, de a játékszer néhány centivel a jobb oldali kapufa mellett landolt.

Gyenge iramban kezdődött a találkozó, ezért az első fél óra gyakorlatilag eseménytelenül telt el. A félidő hajrájában aztán a győri Vincze Ottó vezetésével megélénkült a magyarok játéka. A válogatott csapatkapitánya több remek átadással hozta helyzetbe társait, de a vezetést nem sikerült megszerezni. A szlovákok szinte teljesen feladták a támadás lehetőségét, így a harmadik válogatottságát ünneplő Vlaszáknak csak egyetlen egyszer kellett komolyabb bravúrt bemutatnia.

A második játékrész magyar szempontból valóságos hidegzuhannyal kezdődött, hiszen egy tetszetős támadás végén a szlovákok megszerezték a vezetést. Kovács Péter révén ugyan pillanatok múlva egyenlíthetett volna Matthäus csapata, de a Norvégiában légióskodó támadó ezen a délutánon nem találta góllövő cipőjét. A német szakvezető Koplárovics, Rajczi, Kerekes és Nikolov beállításával újabb újoncokat avatott, de a friss emberek "bedobása" sem adott kellő lendületet az együttesnek.

Negyedórával a vége előtt amolyan minden mindegy felkiáltással kezdtek támadni a magyar válogatott tagjai, de a kulcsfontosságú szituációkban rendre a rossz megoldást választották. A magyar csapat így a harmadik helyért Észtország ellen lép pályára közép-európai idő szerint csütörtökön 11 órakor.

A másik mérkőzésen:
Thaiföld - Észtország 0-0 - tizenegyesekkel 4-3