Vágólapra másolva!
Hazaérkezett angliai útjáról Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője, aki amellett, hogy ízelítőt kapott a brit futballszellemből, néhány lila-fehér futballista esetleges szigetországbeli szerződéséért is lépéseket tett.

- Mostanában egyre több, nagyrészt angol klub érdeklődik újpesti futballisták iránt. Sikerült többet megtudnia erről Angliában?
- Egyelőre konkrét szerződésajánlatról még nem tudok beszámolni, de néhány játékosunk valóban Angliába igazolhat. A másodosztályú Ipswich Town például Simek Péter iránt érdeklődik, s mivel ő válogatott futballista, nem kellene próbajátékon részt vennie, hanem csak orvosi vizsgálaton. Az ő ügyében januárban születhet döntés, az angolok ugyanis arra az időpontra ígértek választ. Ugyancsak az Ipswich vinné fiatal kapusunkat, Totka Dánielt, akinek jó esélye van a szerződtetésre.

- Feczesin Róbertet, a tehetséges csatár is elengednék megfelelő ajánlat esetén?
- Igen, mivel ő is nagyon szeretné magát kipróbálni külföldön, ezt már többször is jelezte nekünk, ráadásul eladásával a klub is jól járna anyagilag. Vele kapcsolatban úgy értesültem, hogy a karácsonyi ünnepekig a Monaco várja próbajátékra, vagyis a napokban el kell dőlnie, hogy indul-e Didier Deschamps csapatához, vagy sem. Egyébként Londonban azt mondták nekünk, hogy a korábban az Arsenalhoz is beajánlott csatárunkat azért nem tekintette meg Arsene Wenger, mert Feczesin nem beszél angolul és franciául sem, így az arrafelé hatalmas befolyással bíró menedzser lemondott arról, hogy mutogatással tesztelje a fiatal labdarúgót.

- Összességében milyen élményekkel tért haza?
- Felejthetetlen napokat töltöttünk Angliában Laczkó Mihállyal, aki egyébként az említett játékosok útját egyengeti menedzserként. A szigetországban valóban szenzációs érzés futballistának lenni, a meccseken a hangulat leírhatatlan, a játékosokat tisztelik, sőt imádják. Ilyen körülmények közt tényleg hatalmas élmény pályára lépni, de még a lelátóra ülni is az.

Bánki József