Vágólapra másolva!
Szabadságát Pécsett tölti, de hamarosan újrakezdi az edzéseket Bódog Tamás, a német élvonalban szereplő Mainz labdarúgója. A 34 éves magyar védő iránt érdeklődik a Schalke együttese, ám a futballista egyelőre azért küzd, hogy felépüljön a tavaszi nyitányra, ezért nem foglakoztatja a klubcsere gondolata. Bódog bevallotta: remekül érzi magát Mainzban, s célja, hogy minél tovább a Bundesligában futballozhasson.

- Miként áll a felépülése, mikor léphet újra pályára?
- Szerencsére januárban újrakezdhetem az edzéseket, akkor már teljes értékű munkát végezhetek, addig viszont csak futok, amit a szabadságom alatt sem lazsálok el. Egyébként nyolc lemezzel és két csavarral rögzítették a sérült testrészemet, miután egy ütközés során eltört a járomcsontom. Az edzéseken emiatt eleinte óvatosan kell majd végeznem a fejelő gyakorlatokat.

- Annak idején Ulmban együtt dolgozott Ralf Ragnickkal, a Schalke jelenlegi trénerével, aki a hírek szerint szívesen látná önt a gárda védősorában.
- Valóban remek viszonyban voltam Rangnickkal és nyilván ez is közrejátszott abban, hogy egyáltalán felmerült a nevem a Schalkénál, ám egyelőre nincs napirenden az ügy. Egyrészt a sérülésem miatt - ebben a helyzetben ugyanis szinte kizárt egy klubcsere -, ráadásul remekül érzem magam Mainzban. Ahol kiváló társaság jött össze, talán még jobb is, mint annak idején Ulmban, ezért is sajnálom, hogy az utolsó őszi bajnokikon fontos pontokat veszítettünk. Élénken él bennem: az Ulm együttesével úgy estünk ki a Bundesligából, hogy korábban kilenc pont előnyünk volt a kieső helyen állókkal szemben. Most a Mainzcal nyolc pont az előnyünk a kieső pozícióban lévők előtt, ám vigyáznunk kell tavasszal, nehogy az ulmihoz hasonló eset forduljon elő. Mellesleg Mainzban azért is kovácsolódott össze tökéletesen a társaság, mert kétszer is a hajrában buktuk el a feljutást, ám mindegyik után közös fogadalmat tettünk a sikeres ismétlés reményében, és célunkat végül meg is valósítottuk. Mi kiscsapatnak számítunk Németországban, ám talán pont emiatt az összetartásban rejlik a sikerünk titka.

- Az említett nehéznek ígérkező tavaszi idényt a Stuttgart ellen kezdik odahaza. Erre a mérkőzésre már teljesen felépülhet?
- Nagyon bízom benne, miként kívánom, hogy Szabics Imre is ott legyen a pályán a Stuttgart csatársorában. Azt sem bánom, ha gólt lő ellenünk, csak mi szerezzünk eggyel többet, mert mint említettem, nekünk tavasszal minden pontra égető szükségünk lesz. Nekem meg az egészségre, hiszen nem vagyok már fiatal, viszont ameddig lehet, a Bundesligában szeretnék játszani.

Bánki József