Vágólapra másolva!
Pénteken délben az Üllői úton a hagyományos óévi koccintáskor elköszönt társaitól és a vezetőktől Zavadszky Gábor, aki a ciprusi Apollon Limasszol együtteséhez szerződött. A Fradi 30 éves játékosa egyelőre fél évet írt alá új klubjához.

A Ferencváros és az Apollon Limasszol minden részletben megegyezett egymással Zavadszky átigazolása ügyében, majd a nyáron az MTK-tól nevelőegyesületébe visszatért futballista is aláírta a szerződést. A kontraktust fél plusz egy évre kötötték a felek, ami azt jelenti, hogy a ciprusi klub nyáron élhet opciós jogával.

"Régi vágyam volt, hogy külföldre szerződjek, ki akartam próbálni magam más futballkultúrájú országban is, ezért örülök a ciprusi szerződésnek. Kicsit azonban szomorú vagyok, mivel nagyszerű társaságtól, sikeres és jó csapattól kell búcsúzkodnom, ám remélem, játszom én még a Fradiban évek múlva. Az őszi szezonom egyébként nem úgy indult, ahogy szerettem volna, szerencsére a végére sikerült stabilizálni a helyem a csapatban, amihez kellett László Csaba vezetőedző és a társak bizalma is. Végül ez segítette a külföldi szerződéshez is, vagyis, hogy bekerültem a csapatba, s formába tudtam lendülni" - mondta az [origo] érdeklődésére Zavadszky, aki vasárnap már csatlakozik új csapatához.

A játékos elmondta, a Fradi vezetői nagyon korrektek voltak átigazolásával kapcsolatban, ezért szeretne köszönetet mondani.

"Amikor kinn jártam az Apollon vezetői rendkívül kedvesen, barátságosan fogadtak, végig érzetették velem, hogy szükségük van rám. Limasszolban csapattársam lesz a sokszoros szlovén válogatott Rudonja, valamint a tavaly még a Fradiban szereplő román Andone. A család egyelőre nem jön velem, hiszen a bajnokság eleve májusig tart, amennyiben viszont hosszabbítunk, akkor már a feleségem és fiaim is Ciprusra költöznek."

Zavadszky szerződése a Ferencvárosnál júniusban járt volna le, a zöld-fehér klub többek között ezért sem gördített akadályt a játékos távozása elé.

Bánki József