Vágólapra másolva!
Rövid, de annál mozgalmasabb szabadságát töltötte idehaza Fehér Csaba, a holland PSV Eindhoven játékosa. A magyar válogatottban is számításba vett labdarúgó beszélt az itthon eltöltött napokról, klubcsapatáról és a válogatottról is.

- Miként telt a szünet idehaza? - kérdeztük Fehér Csabát, aki kedden utazik vissza Eindhovenbe.
- Remekül éreztem magam, csak éppen rövid volt a szabadság, így több helyen sértődés lett a vendégeskedés vége, mivel sok helyre ígérkeztem el. A családdal Szekszárdon ünnepeltünk, de meglátogattam egykori pécsi és újpesti csapattársaimat is, sőt egy laza foci is belefért a programba. Kedden autóval utazom vissza Eindhovenbe, hiszen január 22-én már folytatódik a bajnokság. Ráadásul számomra igen pikáns meccsel, ugyanis egykori csapatom, a NAC Breda ellen lépünk pályára.

- Ha már itt tartunk, mi a fő különbség a kiscsapatnak tartott Breda és a PSV között?
- Az, ami általában a kiscsapatok sajátja, vagyis, hogy Bredában családiasabb volt a hangulat, míg a PSV-nél minden mérkőzésen a győzelem a cél. A NAC-nál viszont úgymond az esélytelen nyugalmával készültünk a fellépésekre, ugyanakkor annál nagyobb volt az öröm siker esetén. Talán még a lelátói hangulat is valamivel jobb volt Bredában, elvégre ott minden pont nagy örömet okozott, Eindhovenben pedig minden győzelmet természetesnek vesznek.

- Milyen a kapcsolata a PSV világhírű edzőjével, Guus Hiddinkkel, valamint a csapattársakkal?
- Mindenkivel jóban vagyok, az öltözői hangulatra sem lehet panaszom, és az edzőmmel is abszolút korrekt a kapcsolatom. Guus Hiddink tanárember, aki velem is kifejezetten barátságos, ám a három lépés távolságot mindenkivel szemben betartja. Tisztelik őt, ráadásul szakmailag is nagyon felkészült.

- Kit tart a PSV legjobb játékosának?
- Mindenképpen a Barcelonából visszatért Cocu nevét említeném, és elsősorban nem is a képességei, hanem a csapat iránti alázata miatt. Ő az, aki rengeteget segít a pályán a társainak. Kívülről talán nem tűnik látványosnak a játéka, a gyepen azonban nélkülözhetetlen.

- Az őszihez képest tavasszal több esélyt lát a csapatba kerülésére?
- Kizárólag rajtam múlik mindez, persze jelenleg sok jó futballista alkotja a PSV keretét, ezért továbbra is keményen kell küzdenem a helyemért. Kissé fura számomra a szituáció, hiszen odahaza és a NAC Bredában is rendszeresen játszottam, vagyis hiányzik a meccsterhelés, ám bízom magamban s ezáltal a szép tavaszban is. Egyszerűen be kell kerülnöm a csapatba Eindhovenben, mert a válogatottban is csak így kaphatok szerepet, márpedig ez a célom. Azt meg talán mondanom sem kell, hogy még egyikünk sem adta fel, hogy sikeresen szerepeljünk a vb-selejtezőkön.

Bánki József