Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig tart Győrben a Fehér Miklós nemzetközi teremlabdarúgó-torna a Questor-kupáért, amelyen 32 csapat vesz részt. Az egy éve tragikus körülmények közt, a pályán elhunyt fiatal labdarúgónak a városi egyetemi csarnokban rendezendő emléktornája zárásaként megmérkőzik egymással a sztárokkal teletűzdelt Miki Dream Team és a Győri ETO FC jelenlegi együttese.

A szervezők meghívták Lothar Matthäus szövetségi kapitányt és Orbán Viktort is (a volt miniszterelnök jelenleg is igazolt labdarúgója a harmadosztályú Felcsút együttesének), akik a Miki Dream Teamben kapnak helyet, amennyiben vállalják a fellépést.

Utóbbi együttest szakvezetőként Fehér Miklós nevelőedzője, Cs. Kovács László dirigálja majd, s már most főhet a feje a kezdőcsapatot illetően, hiszen temérdek remek labdarúgó ott lesz az emléktornán. A tervek szerint Fehér Miklós barátai közül parkettre lép például a debreceni Böőr Zoltán, Dombi Tibor duó - akik nem sokkal a 24 éves csatár tragédiája előtt tavaly meglátogatták őt Lisszabonban.

Rajtuk kívül szerepelni fog a Kínában szereplő Kenesei Krisztián, az MTK-ból Illés Béla, a Ferencvárosból Lipcsei Péter, az osztrák Rapidban futballozó Korsós György, a REAC-edző Urbán Flórián. Természetesen jelen lesznek a győriek is, úgymint Somogyi József, Mracskó Mihály, Molnár Levente, no meg Fehér Miklós gyerekkori barátja, Stark Péter.

A Questor-kupáért 32 együttes lép pályára, két részt vevő gárda a szomszédos országokból érkezik. A 400 és 500 forintba kerülő belépőkből származó bevételt a szervezők jótékony célra fordítják.

Bánki József