Vágólapra másolva!
Az elsődleges hírek arról szóltak, fiatal játékosaival vág neki a Ferencváros labdarúgócsapata a teremlabdarúgó-bajnokság hétvégi, budapesti selejtezőjének. A keret péntekre annyiban módosult, hogy Rósa Dénes, Gyepes Gábor, Sowunmi Thomas, Tőzsér Dániel és Szkukalek Igor révén néhány rutinos labdarúgót is nevezett a klub.

A Fradi a következő kerettel vág neki a vasárnapi teremtorna-selejtezőnek: Berki Krisztián, Baksa András, Dézsi Balázs, Rósa Dénes, Tőzsér Dániel, Sowunmi Thomas, Gyepes Gábor, Szkukalek Igor, Nógrádi Árpád, Takács Ákos, Laczkó Zsolt, Csepregi Richárd, Béres János, Domokos Sándor, Ferencz Dániel, Horváth Dávid, Lajer Gábor, Szalai Tamás, Tarcsa Bence, Szálkai Zsolt, Bartha László.

Az együttes a csoportküzdelmek során 14.30-kor a Bp. Honvéd, 16.30-kor a Pécs ellen lép pályára, az első két helyezett jut be az elődöntőbe, ahol keresztbe játszás után alakul ki a döntő párosítása.

A csapatkapitány Lipcsei Péter ugyan kihagyja a tornát, ám önszorgalomból két hete már edzésbe állt, méghozzá az FTC erőnléti trénere, Simon Balla István segítségével.

"Január másodika óta edzésben vagyok, ekkortól kérésemre Simon Balla István erőnléti edzővel naponta kijártam tréningezni, ezáltal nem a nulláról kezdem a felkészülést. Márpedig hétfőn rögtön felméréssel kezdünk, majd szerdán utazunk Erdélybe, egyhetes edzőtáborba"- mondta Lipcsei Péter.

A válogatott középpályás elárulta, fél a sérüléstől, ezért nem vesz részt a viadalon.

"Nem fizikai lemaradás miatt hagyom ki a teremfocit, hanem babonából, mert az utolsó két ilyen tornán megsérültem, ami után egy-egy hetet kénytelen voltam kihagyni az alapozásból. Bár László Csaba vezetőedző is szerette volna, hogy pályára lépjek, neki is elmondtam, ezúttal nem akarok egyetlen napot sem mulasztani a felkészülésből. Tizenöt éve, hogy az Üllői útra igazoltam, idén krisztusi korba lépek, s azért harminchárom évesen az embernek már jobban karban kell tartania magát."

A vasárnapi teremtornán a zöldektől Balog Zoltán, Bognár Zsolt és Marius Sasu korábbi sérülése miatt marad távol. Az FTC egyébként az egyetlen honi csapat, amely még nem kezdte el a felkészülést a tavaszi idényre, erre január 17-én, hétfőn kerül sor. A csapat szerdától egy héten keresztül Erdélyben, a Maros és Hargita megye határán fekvő fürdővárosban, Szovátán edzőtáborozik.