Vágólapra másolva!
A Slavia Prahától érkező Radek Cerny személyében cseh vetélytársa lesz a kapus Fülöp Mártonnak a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatánál. A Crystal Palace mindeközben megkezdte a tárgyalásokat Király Gáborral a magyar kapus szerződéshosszabbítása ügyében.

A 30 esztendős Radek Cerny másfél éves kölcsönszerződést kötött a nyolcadik helyezett Tottenham Hotspurrel, s a londoni klub opciós jogot is szerzett - adta hírül az MTI. "Szerintem a Premier League a világ legjobb bajnoksága. Örülnék, ha tizennyolc hónap után is itt maradhatnék" - kürtölte világgá a cseh hálóőr. A rutinos játékos 1998-ban lett a Slavia első számú kapusa, előtte tartalék volt Jan Stejskal mögött. A válogatottban három alkalommal szerepelt.

Az elmúlt hónapokban Fülöp Márton volt a második számú kapus a Tottenhamben, de még egyszer sem jutott szóhoz az angol válogatott Paul Robinson árnyékában. Jelenleg sérüléssel bajlódik, így nem ülhetett le a kispadra a Crystal Palace elleni 3-0-ra elveszített bajnokin, ám hamarosan újra bevetésre kész lesz az egykori MTK-játékos.

A tabellán épp hogy nem kieső helyen álló Crystal Palace nem igazolt új kapust, sőt Iain Dowie menedzser annak örülne a leginkább, ha a gárdában remeklő Király Gábor nem hagyná el a dél-londoniakat. Az utóbbi hetekben arról cikkezett a brit és a magyar sajtó, hogy a magyar válogatott 28 éves játékosát a kapusgondokkal küzdő Arsenal kívánja szerződtetni.

"A szerződésemben van egy olyan pont, hogy miután zsinórban 10 meccsen én védtem, automatikusan meghosszabbítják azt, s most már a 16. mérkőzésnél járok" - mondta a minap Király az [origo]-nak, s úgy tűnik, elérkezett az idő, hogy felfrissített kontraktust tegyenek a magyar hálóőr elé.

"Az egyeztetések jó úton haladnak Gáborral. Mivel kiválóan teljesít, szeretnénk, ha hosszabb ideig nálunk maradna" - jelentette ki Iain Dowie az Evening Standard hasábjain.