Vágólapra másolva!
Békéscsabán tűnt fel, mégis Pápára igazolt Dorel Mutica, a négyszeres román válogatott középpályás két és fél éves szerződést kötött a Veszprém megyei együttessel.

Négyszer szerepelt a román felnőtt és 30 alkalommal az olimpia válogatottban Dorel Mutica, akit szerdán szerződtetett a Lombard Pápa FC labdarúgócsapata. A 32 esztendős labdarúgó pályafutása során megfordult az UTA Arad, a CSM Resita, az FCM Brasov, a Rapid, illetve a Steaua Bucuresti együttesében is.

A középpályás tavaly februárban szerződött a kínai Csang Csun Jataj együtteséhez, ahonnan fél év után hazatérve az Universitatea Craiova következett. Mutica összesen 248 bajnoki mérkőzést játszott a román élvonalban, összesen 20 gólt szerzett.

A történet érdekessége, hogy a szabadon igazolható játékost eredetileg a Békéscsaba szerette volna megszerezni, a viharsarki vezetők tárgyaltak is a labdarúgóval, aki végül egy menedzser útján mégis Pápán kötött ki.

A pápai együttes ezúttal egy szlovák középpályást tesztel, a 29 éves, 163 cm magas, 68 kg súlyú Vladimír Helbich jelenleg a szlovák Ruzomberok labdarúgója, korábban szerepelt a Banska Bystrica együttesében is. Helbich 231 mérkőzést játszott eddig a szlovák első osztályban, s 15 gólt szerzett.