Vágólapra másolva!
A ZTE FC labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Torma Gábor. A korábban a válogatottban is szerepelt 28 éves támadó 2005. december 31-ig kötelezte el a magát az Arany Ászok Liga harmadik helyén álló együtteshez.

Az már korábban biztossá vált, hogy a volt debreceni Andorka Péter és az exújpesti Gaál Miklós is a ZTE-ben folytatja. Gellei Imre viszont szeretné csapatában tudni az egykori szombathelyi kapust, Takács Tamást is, a Diósgyőr feltételeit azonban a klub valószínűleg nem tudja teljesíteni.

A Vasasba távozott Waltner Róbertet a korábbi válogatott Torma Gáborral kívánja pótolni a Zalaegerszeg, a 28 esztendős csatár egy évig marad a nyugat-magyarországi egyesületnél. "Szóba került, hogy a Ferencvárosban vagy Újpesten folytatom, ám ezek a tapogatózó megbeszélések nem jártak eredménnyel" - mondta új klubja honlapján Torma. "Nemrég viszont csörgött a telefonom, és a menedzserem közölte, hogy Zalaegerszegen szívesen látnának. Immáron január 24-e óta együtt készülök a csapattal. Szerencsére sok játékost és az edzőket is ismerem korábbról, így a beilleszkedéssel nincs gondom."

A támadó hozzátette: reméli, mihamarabb stabilizálódni fog a futball rt. anyagi helyzete: "Ez esetben ugyanis a következő idényben valamelyik európai kupasorozatban is megmutathatnám magam. Persze egyelőre az a leglényegesebb, hogy játsszak. Csöppet sem furcsa, hogy ilyen hosszú idő után az edzéseken magyarul szólhatok a társaimhoz."

A sokáig Belgiumban, majd Hollandiában légióskodó Torma Gábor legutóbb Cipruson, az AEL Limassol csapatában szerepelt, a magyar élvonalban pedig még sohasem játszott. Legjobb idényét az 1997-98-as futballévadban produkálta, ekkor a Cercle Brugge színeiben 33 mérkőzésen 18 gólt szerzett, amivel második lett a belga élvonal góllövőlistáján.

[origo]/(MTI)