Vágólapra másolva!
A Szaúd-Arábiával játszott lehangoló döntetlen után Cardiffban barátságos mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a walesiek ellen. 

Barátságos mérkőzés:
Wales - Magyarország 2-0 (0-0)
Cardiff, Millenium-stadion, 15 ezer néző
v.: Richmond (skót)
Wales: Coyne - Edwards (Weston, 50.), Ricketts, Gabbidon, Page - Partridge (Collins, 65.), Fletcher, Davies, Robinson (S. Roberts, 93.) - Bellamy, Earnshaw (G. Roberts, 75.)
Magyarország: Király - Gyepes (Vincze O., 81.), Dragóner, Juhász - Bodnár, Korsós Gy. (Rósa D., 65.), Lipcsei (Kovács P., 68.), Hajnal (Leandro, 58.), Huszti - Gera - Torghelle (Kenesei, 81.)
gól: Bellamy (64., 80.)
sárga lap: Dragóner (56.)

A mieink kezdték a mérkőzést, az első lövés azonban már Earnshaw nevéhez fűződött a harmadik percben. A labda Királyé lett, a meccs eleje viszont inkább a hazaiaké, habár komoly helyzetet nem jegyezhettünk fel az első tíz percben. Kapkodást és pontatlan átadásokat már annál többet láthattunk, ami a hazaiak esetében némileg érthető is volt, hiszen a válogatott szövetségi kapitányaként most bemutatkozó John Toshack számos kulcsembert nélkülözött.

A következő időszak már valamivel mozgalmasabban telt: Hajnal Tamás életerős löketét Coyne kapus öklözte szögletre, míg a másik oldalon Fletcher centikkel maradt le Ricketts beadásáról. A magyarok dolgát látszólag leginkább óvatos hadrendjük nehezítette meg, Torghelle ugyanis nagyrészt egyedül örlődött a walesi hátvédek között. Ennek ellenére a félidő derekára egy árnyalatnyival kezdeményezőbbé vált a Matthäus-csapat, Hajnal meglódult, Lipcsei lőtt, Hajnal is lőtt, labdabirtoklás javult, a találkozó azonban továbbra is elég eseménytelenül csordogált.

A 37. percben Huszti éles szögből megküldött szabadrúgása javított a kapura lövési statisztikánkon, három percre rá pedig szerencsénkre kimaradt a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete: a labda Hajnal sarkáról került Robinson elé, aki tiszta helyzetből a bal oldali kapufát találta el. Egy perc múlva Bellamy csapott le egy lepattanó labdára, és bár próbálkozása jó egy méterre elkerülte a kaput, arra azért jó volt, hogy nagyobb fegyelemre és koncentrációra intse védőinket.

A félidő vége előtt megvillant Gera Zoltán, a magyar cséká egy finom emelés után után célozta meg a kaput, a labda a keresztlécet súrolva hagyta el a játékteret. Az első játékrész így mind a helyzetek, mind a mutatott játék tekintetében kiegyenlítettnek volt mondható.

A szünet után nem sokat változott a mérkőzés összképe, inkább a küzdelem dominált, mintsem a látványosság. Az első említésre érdemes momentumot a csereként beállt Leandro távoli lövése jelentette, a másodikról pedig nagyon szívesen lemondtunk volna: a 64. percben Bellamy huszonöt méterről végzett el szabadrúgást, és bár a laposan meglőtt labda szinte középre érkezett, mégis átsurrant Király hasa alatt, és megszerezték a vezetést a walesiek.

A 73. percben öngóllal egyenlíthettünk volna, Gera szép cselek után lőtte középre a labdát, amelyet Collins segített kis híján a saját kapujába. Egy percre rá Torghelle még közelebb járt a gólszerzéshez, de Huszti beadása után pár centivel a jobb kapufa mellé fejelt.

A 80. percben aztán Bellamy megpecsételte a sorsunkat: egy Robinsonnal végrehajott kényszerítő után a félpályáról indulva szabadon vezethette rá a labdát Királyra, tíz méterről lőtt, a labda pedig átcsorgott a magyar kapus lábai között. Kettő null, és szinte azonnal három is lehetett volna belőle, Király ugyanis egy perc múlva ismét helyzetbe hozta a Newcastle csatárát, aki előbb kicselezte a menteni igyekvő hálóőrt, majd az üres kapu felé gurított - szerencsére Leandro még időben visszaért, és mentett a gólvonal elől.

Megúsztuk tehát az újabb kapott gólt, a vereséget viszont nem, így a magyar válogatottnak azzal a tudattal kell készülnie a Bulgária elleni sorsdöntő vb-selejtezőre, hogy idén még nem sikerült gólt szereznie.