Vágólapra másolva!
A hét elején munkamegbeszélést tart az Európai Labdarúgó Szövetség a 2012-es Európa-bajnokságra pályázó szövetségek számára. A magyar-horvát projekt mellett Lengyelország és Ukrajna közösen, míg Azerbajdzsán, Görögország, Olaszország, Oroszország, Románia és Törökország önállóan küzd a lebonyolítási jogért.

Az egyeztetés célja, hogy a 2012-es Eb megrendezésére kandidálók könnyebben elkészíthessék végleges anyagaikat, amelyeket július 21-ig kell eljuttatni az UEFA döntéshozóihoz.

"Mivel az UEFA nem tart inspekciós körutat a pályázó országokban az első döntéshozatali kör előtt, nagy a jelentősége annak, hogy kellő alapossággal és körültekintéssel készüljenek el a jelentkezési dokumentumok. Ismertették a portugál rendezés tanulságait, majd a feltételekhez fűztek magyarázatokat, és értelmezték a februárban küldött pályázati dokumentációt is" - mondta Huszár István.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nemzetközi osztályának képviselője Zorislav Srebric horvát főtitkárral képviseli a közös pályázatot a megbeszélésen. Huszár István azt is elmondta, a beszélgetések, előadások interaktívak, azaz a kandidálók képviselői folyamatosan megfogalmazhatnak kérdéseket.

Az UEFA novemberben szűkíti háromra a jelentkezők mezőnyét, és 2006 decemberében dönt a helyszínről.